Posibilitatea de urmări prin intermediul tehnologiei Blockchain alimentele comandate la restaurant, livrarea la domiciliu și certificarea originii tuturor ingredientelor utilizate și a metodelor de procesare. Este ceea ce oferă aplicația gratuită Authentico, creată de start-up- ul cu același nume, care lansează Certifood, o etichetă inteligentă ce permite proprietarului restaurantului să garanteze clienților un nivel mai ridicat de siguranță alimentară.
Astfel, pe fiecare produs pregătit este aplicată o etichetă adezivă cu un cod QR. Clientul, care scanează codul cu smartphone-ul său, va putea verifica respectarea practicilor de igienă a alimentelor pe care le-a achiziționat, putandu-le consuma astfel în deplină siguranță.
„Prin tehnologia blockchain suntem capabili să asigurăm trasabilitatea pregătirii unui fel de mâncare, sau a unei pizze”, explică CEO-ul Authentico, Pino Coletti.
Serviciul a fost adoptat deja experimental de o pizzerie din Napoli, „La Notizia”, care va pune eticheta QR Code pe fiecare pachet livrat. Conform cercetărilor realizate de Centrul de studiu FIPE, unul din patru consumatori nu comandă alimente din cauza fricii de contagiune, iar 57% se gândesc să reducă, sau chiar să anuleze ocaziile de consum în afara locuinței, fiind terorizaţi de frica de a încălca regulile./cpaunel

www.rainews.it

Traducerea Cătălina Păunel