Românii au folosit mai mult internet fix pe durata stării de urgenţă decât în mod obişnuit

Românii au folosit mai mult internet fix pe durata stării de urgenţă decât în mod obişnuit – creşterea este de 30% faţă de finalul anului trecut, de exemplu. Datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii arată că la sfârşitul anului 2019 trei sferturi dintre cele 5,3 milioane de conexiuni la internetul fix aveau viteze foarte mari de peste 100 Mbps – a declarat pentru postul nostru de radio vicepreşedintele ANCOM, Eduard Lovin:
Eduard Lovin: În cazul internetului fix, traficul mediu per locuitor a fost de 29GB pe lună, iar în contextul stării de urgenţă datele ANCOM arată o creştere de până la 30% a acestui consum. În privinţa internetului mobil, în 2019 erau înregistrate 19,9 milioane de conexiuni active la internet mobil, între care aproximativ 60% erau conexiuni 4G, iar traficul mediu de internet mobil per locuitor a fost de 3,7GB pe lună.
Realizator: Veniturile din sectorul Telekom au crescut anul trecut cu 3% faţă de anul anterior, ajungând la 16,5 miliarde de lei – a mai precizat vicepreşedintele ANCOM./avladucu