Răpit la vârsta de 2 ani, un chinez şi-a regăsit părinţii biologici după 32 de ani

După ani de căutări, o mamă şi-a regăsit în cele din urmă fiul care i-a fost răpit în urmă cu 32 de ani, datorită software-ului de recunoaștere facială.
Povestea pare incredibilă. Răpit din faţa unui hotel din Xi’an, în 1988, în centrul Chinei, Mao Yin avea doar doi ani când a fost smuls de lângă familia sa și vândut alteia care nu avea copii şi care locuia în provincia vecină, Sichuan. Din cauza politicii copilului unic, acest tip de trafic nu era ceva rar la acea vreme în China. Disperați, părinții copilului l-au căutat ani de zile, mama lui, Li Jingzhi, difuzând peste 100.000 de avize de căutare. Dar speranțele sale de a-și revedea fiul într-o zi s-au diminuat de-a lungul anilor, până în luna aprilie anul acesta, raportează mai multe mass-media. Poliția locală a primit un raport de la un bărbat care aparent a cumpărat un copil în apropiere de Xi’an, unde a fost răpit Mao Yin, în anii ’80.
Folosind un software de recunoaștere facială, poliția a îmbătrânit în mod artificial o imagine a lui Mao Yin copil pentru a vedea cum ar arăta astăzi. Acest portret artificial a fost comparat cu baza de date națională a fotografiilor de identitate, iar poliția a identificat un bărbat de circa 30 de ani care părea a fi Mao Yin. După un test ADN, nu mai există nicio îndoială că bărbatul în vârstă de 34 de ani găsit în provincia Sichuan este Mao Yin.
„Nu vreau să ne părăsească. Nu-l voi lăsa să ne mai părăsească”, a spus mama biologică în momentul reîntâlnirii cu fiul ei, pe 18 mai. Acesta nu avea habar de răpirea a cărui victimă fusese la vârsta de doi ani. Acum, având o afacere de decorațiuni interioare, Mao Yin vrea să se mute cu părinții săi biologici în Xi’an./rcostea
(www.dhnet.be – 21 mai)