Muzeul Municipiului București se redeschide pentru public

Muzeul Municipiului București se redeschide pentru public începând cu data de sâmbătă, 23 mai 2020. Vizitarea muzeelor din cadrul MMB se va face de miercuri până duminică potrivit programului temporar 11.00 – 17.00.

Intervalul orar 10.00 – 11.00 și 17.00 – 18.00 va fi destinat dezinfecției zilnice.

Vă așteptăm să vizitați muzeele și casele noastre memoriale: Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul George Severeanu, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeș, Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (*programul Observatorului va fi redus temporar cu două ore și este disponibil aici).

De asemenea, se va redeschide și Biblioteca Muzeului Municipiului București (cu program de luni până joi, între orele 9.00 – 15.00, cu reguli specifice pentru consultarea cărților).

Pentru o bună desfășurare a vizitei, vă rugăm să consultați website-ul muzeului.

Apel la Publicare: Revista de Artă și Istoria Artei
Muzeul Municipiului București solicită contribuţii pentru publicarea celui de-al treilea număr al Revistei de Artă și Istoria Artei. Vă invităm să publicați în paginile revistei noastre: studii, articole, note, rapoarte de restaurare și recenzii asupra apariţiilor recente de literatură ştiinţifică de specialitate, cataloage de expoziții. Textele pot fi în limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, italiană).În speranţa stabilirii unor colaborări de lungă durată, aşteptăm cu interes articolele dumneavoastră la adresa pinacoteca@muzeulbucurestiului.ro până pe data de 1 septembrie 2020. Al treilea număr al revistei urmează să fie lansat în cursul lunilor octombrie – noiembrie 2020, în cadrul celei de-a patra ediții a Simpozionului de Istoria Artei organizat de Muzeul Muncipiului București, în speranța că activitatea se va desfășura în condiții optime.

Articolele finale nu trebuie să depășească 40.000 de caractere cu totul. Textele vor fi redactate în TNR 14, sistem de adnotare Harvard, spațiere un rând, aliniere Justify. Articolele vor fi însoțite și de un abstract + cuvinte cheie în limba engleză, precum și de lista indicilor bibliografici. Fotografiile vor fi trimise în format JPEG (300 DPI), în fişiere separate, indicându-se, totodată, locul în text unde să fie amplasate. Detalii suplimentare sunt disponibile aici.

Numerele 1 și 2 ale Revistei de Artă şi Istoria Artei pot fi consultate pe website-ul muzeului.

Natură moartă, natură vie

În anul 2019, Pinacoteca Muzeului Municipiului București a deschis expoziția Natură moartă, natură vie – Capodopere din colecția Pinacotecii Municipiului București. În așteptarea redeschiderii Palatului Suțu, gazda expoziției noastre, am transpus o parte din aceste capodopere în mediul virtual, pentru a vă stârni curiozitatea și de a lansa pe această cale, o invitație de a (re)vizita expoziția.

RADOR – 22 mai