Grecia își redeschide sezonul turistic de la 15 iunie

Grecia îşi redeschide sezonul turistic de la 15 iunie. Turiştii străini nu vor fi obligaţi să deţină un certificat care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus şi nu vor fi plasaţi în carantină. Corespondenta RRA Michaela Lambrinidou cu detalii, de la Atena, despre planurile de vacanţă şi condiţiile din staţiunile greceşti în timp de pandemie:

Reporter: Ministrul turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul ”Repornirea turismului”, în care sunt precizate condițiile și măsurile ce trebuie urmate în această vară de vizitatorii Greciei, începând cu 15 iunie și o listă a țărilor, alese inițial pe criterii epidemiologice, de unde vor putea veni primii turiști, prioritate având cei care vor veni cu mașina personală sau cu zboruri de scurtă durată.

Pe această listă figurează, printre altele, România, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria și Cehia, Cipru, Israelul, China, Japonia și Australia. Planul Guvernului de la Atena mai prevede că turiștii străini nu vor fi nevoiți să posede un certificat care să ateste că nu sunt infectați cu coronavirus și, firește, nu vor fi plasați în carantină, așa cum se procedează până astăzi, însă ar putea fi supuși unor teste aleatorii pentru coronavirus și în mod cert, vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului.

Fiecare hotel sau pensiune va avea un doctor afiliat, care va consulta în prima fază pe turiștii care nu se simt bine, înainte ca aceștia să fie îndrumați la spital. În fiecare zonă turistică va fi creată o zonă de carantină, iar spitalele vor avea secții speciale pentru bolnavii COVID-19./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 mai