În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul care reglementează activitatea în biserici

Ordinul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, masca trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă. Excepţie fac angajaţii care sunt singuri în birou, persoanele care au probleme de respiraţie sau copiii mai mici de cinci ani. De asemenea, a fost publicat în Monitorul Oficial şi Ordinul care reglementează activitatea în biserici. Nicoleta Stoian a citit documentul şi ne oferă mai multe informaţii:

Reporter: Autorităţile au renunţat la măsura privind linguriţa de unică folosinţă pentru împărtăşanie, însă noile reguli prevăd că obiectele de cult care intră în contact cu credincioşii se vor dezinfecta după fiecare utilizare. De asemenea, o dată la patru ore se vor dezinfecta obiectele sau suprafeţele frecvent atinse.

La slujbele desfăşurate în interiorul bisericilor pot participa cel mult 16 oameni şi trebuie asigurată o suprafaţă de cel puţin 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane. Doar la slujbele în aer liber este suficientă respectarea distanţei de un metru şi jumătate între oameni./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 mai