Miercuri, şedinţă a CSAT, în regim de videoconferință specială

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Printre temele de discuție se află și Forțele Armate ale României, care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiune în afara teritoriului statului în anul 2021.

Reporter: Strategia națională de apărare a ţării pentru perioada 2020-2024 este principala temă aflată pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de miercuri. Potrivit legislației în vigoare, președintele României, în termen de cel mult şase luni de la data depunerii jurământului, trebuie să prezinte strategia națională de apărare parlamentului, care o dezbate și o aprobă prin hotărâre în cadrul unei ședințe comune.

Alte teme care urmează a fi dezbătute de către membrii CSAT: sunt Forțele Armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului țării în anul 2021 şi programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea armatei până în anul 2026 și în perspectivă. Ultima reuniune a Consiliului a avut loc în data de 26 februarie. Realizator: Şedinţa CSAT de săptămâna viitoare va avea loc în regim de videoconferință specială, în contextul măsurilor generate de pandemia de coronavirus./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 mai