Cadre medicale militare din România, în misiune în SUA

România ajută Statele Unite ale Americii, țara cu cel mai mare număr de cazuri și de decese provocate de COVID-19. O echipă de 15 militari pleacă în această dimineață către statul Alabama. Acolo, numărul îmbolnăvirilor este puțin mai mic decât cel din România, la o populație totală de patru ori mai mică.
Jurnalistul DIGI 24 Maria Moiş se află la Baza Aeriană 90 din Otopeni și are mai multe informații:
Maria Moiş: Bună dimineața! Pregătirile sunt în toi chiar în acest moment aici, la Baza Aeriană 90, unde ne aflăm și noi. Iată, medicii au ajuns aici pe platformă și se pregătesc de îmbarcare. Vor ajunge în Statele Unite – mai precis, în statul Alabama. Această misiune are un dublu rol: atât de sprijin pentru omologii lor de acolo, cât și pentru a se informa în legătură cu metodele folosite de americani pentru a combate pandemia de COVID-19. În total, vorbim despre un echipaj format din 15 militari – medici, asistenți, dar și experți în intervenție la dezastre.
Ceremonia de plecare va fi în jurul orei 7:45. Aici va ajunge și premierul Ludovic Orban, dar și ambasadorul Statelor Unite.
România a mai ajutat în ultima perioadă și Republica Moldova – acolo au ajuns 42 de medici civili și militari – şi a mai trimis și un echipaj de medici civili în Italia, pentru a ajuta populația de acolo./cvanatoru

 

DIGI 24 (25 mai)