Deputații au dezbătut moțiunea simplă împotriva ministrului educaţiei

Deputații au dezbătut ieri moțiunea simplă prin care 93 de deputați de la PRO România și PSD au cerut demisia ministrului Educației pentru modul în care a gestionat acest domeniu în perioada crizei sanitare documentul va fi votat mâine în plenul camerei .
Reporter: Iulia Gherman – Declaratiile contradictorii şi confuze, legate de modul în care se vor desfăşura examenele de evaluare naţională, bacalaureat şi de titularizare au creat panică în rândul elevilor şi profesorilor, iar deciziile privind organizarea online a cursurilor dovedesc iresponsabilitatea ministrului – se arată în textul moţiunii, care a fost citită în plen de Mihaela Huncă, deputat din partea PRO România.
Mihaela Huncă: Ce facem cu sutele de mii de elevi care nu au tablete, laptopuri şi acces la internet? Ce facem cu cei care nu-şi permit astfel de costuri? Care este strategia Guvernului Orban? Răspundem noi: nepăsare totală.
Reporter: Deciziile luate au fost în concordanţă cu situaţia epidemiologică şi pornind de la realităţile sistemului de învăţământ, care nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la desfăşurarea cursurilor online, a declarat ministrul educaţiei. Monica Anisie a spus că nu este responsabilă pentru problemele structurale din educaţie şi a acuzat guvernele PSD de subfinanţarea cronică a sistemului.
Monica Anisie: Ce s-a întâmplat cu proiectele prevăzute încă din anul 2011 în Legea educaţiei naţionale? Ce să înţeleg? Că recunoaşteţi indirect că mă învinovăţiţi de propria dumneavoastră ignoranţă din trecut? Se vor achiziţiona şi dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.
Reporter: Moţiunea simplă împotriva ministrului Monica Anisie va fi supusă mâine aprobării plenului Camerei Deputaţilor.
Realizator: O altă moţiune simplă la adresa unui ministru din Cabinetul Orban va fi dezbătută astăzi, în Senat. Ministrul de interne, Marcel Vela, este criticat pentru deciziile contradictorii emise în perioada stării de urgenţă. #HUN/denisse

RRA – 26 mai