Angajații Complexului Energetic Hunedoara nu și-au mai primit o serie de drepturi și facilități de două luni

Pentru că minele din Valea Jiului înregistrează un minim istoric al producției de cărbune, Complexul Energetic Hunedoara nu are bani pentru acordarea mai multor drepturi și facilități cuprinse în contractul colectiv de muncă și face eforturi serioase pentru plata salariilor. Un material de Ilie Pintea:

Reporter: Încasările foarte mici sunt cauza problemelor grave cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara și care au dus la neplata mai multor drepturi ale angajaților. E vorba de ajutorul de încălzire neplătit în ultimele două luni, în valoare de 520 de lei pentru fiecare angajat, de tichetele de masă neacordate pentru martie și aprilie și de deconturile de transport.

Administratorul special, Cristian Roșu, spunea că toate aceste drepturi vor fi acordate în momentul când vor crește atât vânzările de energie, cât și producția de cărbune, ambele aflate la un minim istoric. Darius Câmpean a declarat că minerii au dat dovadă de înțelegere până acum și au acceptat inclusiv șomajul tehnic în perioada stării de urgență, însă e vorba de drepturi care trebuie plătite./cmorozanu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 mai