Oamenii de știință britanici au stabilit de câte ori pe zi este indicat să ne spălăm pe mâini pentru a ne proteja de COVID-19

Oamenii de știință de la University College London au studiat în detaliu modul în care spălatul pe mâini ne poate ajuta să ne protejăm împotriva COVID-19.

Potrivit publicației „Wellcome Open Research”, oamenii de știință au analizat studiile asupra mecanismelor de transmitere ale gripei și ale altor boli respiratorii, inclusiv ale infecţiei cu noul coronavirus. În cadrul acesetei analize a fost luată în considerare frecvența cu care participanții la acest studiu se spală pe mâini.

Cercetătorii birtanici au ajuns la concluzia că dacă ne spălăm pe mâini de 6-10 ori pe zi, se reduce cu 36% răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. În același timp, oamenii de știință de la University College London au mai descoperit că dacă ne spălăm pe mâini de mai mult de zece ori pe zi efectele sunt nesemnificative asupra răspândirii bolii COVID-19.

Experții au mai subliniat că este important să ne spălăm foarte bine pe mâini, cu apă şi săpun, pe toata suprafaţa palmei, dosul palmei, între degete şi sub unghii, acordând fiecărei proceduri de spălare cel puțin 20 de secunde./vdraguta

www.rosbalt.ru – 27 mai