Lucrările la construcția căii ferate de mare viteză Belgrad-Budapesta vor fi finalizate până la sfârșitul anului (Aleksandar Vučić)

Sâmbătă, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a vizitat lucrările la construcția căii ferate de mare viteză Belgrad-Budapesta (secțiunea Belgrad-Stara Pazova). Lucrările, după cum a spus Vučić, vor fi finalizate până la sfârșitul anului și atunci începe procesul de efectuare de probe.
„În septembrie anul viitor, Belgrad-Novi Sad într-o jumătate de oră”, a afirmat preşedintele sârb, şi a adăugat că a doua parte, „cea mai grea”, Pazova-Novi Sad, va fi finalizată până în luna august.
De asemenea, Vučić a subliniat că acestea sunt lucruri care „rămân în urma noastră, lucruri revoluționare pe care oamenii nu le cred până nu le văd”.
După cum a precizat preşedintele sârb, chinezii vor completa secțiunea Belgrad – Pazova anul viitor și până pe 30 martie va putea să fie dată în funcţiune, şi a adăugat că secțiunea Novi Sad – Subotica va fi finalizată până în anul 2024.
„Maghiarii își vor finaliza secțiunea lor și vom merge de la Belgrad la Budapesta în două ore și 45 de minute”, a conchis preşedintele Serbiei.
„Va dura două ore și 40 de minute pentru a ajunge la Budapesta și încă o oră și 40 până la Viena, mai bine decât atunci când mergeți cu avionul”, a menţionat acesta, şi a conchis că „totodată finalizarea acestui proces va crește foarte mult atât nivelul de trai, cât și fluxul de mărfuri prin țara noastră”./ciliu/ilapadat

(www.b92.net – 30 mai)