Președintele Donald Trump a decis ca Statele Unite să taie legăturile cu OMS

Președintele american, Donald Trump, a decis ca Statele Unite să taie legăturile cu Organizația Mondială a Sănătății, pe care o acuză că ar fi controlată de China. Administrația americană a afirmat în repetate rânduri, în ultima perioadă, că Beijingul a ascuns inițial gravitatea epidemiei de coronavirus, astfel încât Washingtonul nu a putut să ia măsurile necesare pentru a limita impactul acesteia asupra Statelor Unite. Organizația Mondială a Sănătății e acuzată în acest context că ar fi făcut jocul Chinei.
Reporter: Doina Saiciuc – Într-o conferință de presă, după amiază, Donald Trump a spus că administrația sa a detaliat reformele pe care Organizația trebuie să le facă, dar că agenția globală a refuzat să acționeze.
Donald Trump: Pentru ca eşuat să facă foarte necesarele reforme pe care le-am cerut, astăzi vom pune capăt relației noastre cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecţiona fondurile către alte nevoi urgente globale de sănătate publică care le merită. China deține controlul total asupra Organizației Mondiale a Sănătății.
Reporter: Asociația medicală americană a arătat într-o declarație că decizia „nu servește nici un scop logic și face ca ieșirea din criza sănătății publice, provocată de noul coronavirus, să fie în mod dramatic mai dificilă.#HUN/rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 mai)