Vecinii deschid granița pentru cetățenii din Serbia

Bosnia și Herțegovina a luat decizia de deschidere a trecerilor de frontieră pentru cetățenii sârbi, a declarat vineri vicepreședintele Consiliului de Miniștri și ministru al afacerilor externe al Bosniei și Herțegovina, Bisera Turković, într-o conversație telefonică pe care a avut-o cu primul viceprim-ministru și ministru sârb al afacerilor externe, Ivica Dačić.
Turković l-a informat pe ministrul Dačić că Bosnia și Herțegovina a luat la 28 mai decizia de deschidere a trecerilor de frontieră pentru cetățenii Republicii Serbia, și ambele părți și-au exprimat o mare satisfacție pentru faptul că a fost activat traficul de frontieră obișnuit între cele două țări, a anunțat MAE al Serbiei.
Miniștrii Turković și Dačić au subliniat necesitatea normalizării în curând a regimurilor de frontieră în întreaga regiune, pentru a se asigura fluxul nestingherit al cetăţenilor.
Cei doi miniștri și-au exprimat satisfacția pentru faptul că situația epidemiologică cauzată de pandemia de COVID-19 se îmbunătățește și că se normalizează treptat fluxurile sociale și economice dintre ambele țări.
De asemenea, s-a apreciat şi că au fost bune relaţiile de cooperare, precum și comunicarea în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și s-a afirmat că, după îmbunătățirea situației epidemiologice, s-au creat condiții de lucru pentru aprofundarea în continuare a relațiilor foarte intense între cele două țări./ciliu/ilapadat

(www.b92.net – 30 mai)