Odată cu noul set de relaxări încep să apară şi ofertele de muncă

Aproape 30 de mii de contracte de muncă au încetat de pe 16 martie, atunci când a fost declarată starea de urgenţă, şi până acum. Potrivit Ministerului Muncii, este cel mai ridicat număr înregistrat până în prezent. Dintre aceste contracte, majoritatea sunt din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, şi construcţii. Alte aproape 596 de mii de contracte de muncă au fost suspendate; de mâine, însă, odată cu noul set de relaxare, îşi vor relua activitatea şi alte domenii, astfel încep să apară şi ofertele de muncă; spre exemplu, la Cluj sunt disponibile peste 1.000 de posturi prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În ce domenii, ne spune Ciprian Bocşa, de la AJOFM Cluj:
Ciprian Bocşa: Avem peste 1.000 de locuri de muncă vacante, pe domeniul producţiei, pe diferite aspecte, avem pe domeniul construcţiilor în continuare şi pe o parte pe domeniul serviciilor. Avem şi locuri de muncă pentru absolvenţi, ca ingineri pe diverse domenii, ingineri constructor, avem IT-işti în continuare, care sunt căutaţi pe domeniul IT.
Realizator: Între timp, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă începe de mâine 67 de programe de formare profesională, acestea sunt gratuite şi vor fi organizate în toată ţara. Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru următoarele profesii: inspector resurse umane, lucrător în comerţ, şi operator pe calculator. Sunt cursuri şi pentru cei care vor să înveţe să comunice în limba engleză sau pentru cei care doresc un loc de muncă la cofetărie./eendrefy/sdm2

RRA – 31 mai