Premierul Armeniei, testat pozitiv pentru coronavirus

Premierul Armeniei, Nikol Paşinian, a anunţat că el și toți membrii familiei sale au fost testaţi pozitiv pentru noul tip de coronavirus – transmite, luni, agenţia News-Armenia.

Paşinian a făcut acest anunţ într-o înregistratre video postată pe contul său de Facebook. „În acest moment, nu sunt la serviciu dintr-un simplu motiv – am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Cu toate acestea, vreau să spun că nu am simptome. Intenţionam să merg în linia întâi, aşa că am decis să mă testez, iar rezultatul a fost pozitiv” – a explicat prim-ministrul armean.

Nikol Paşinian a mai menţionat că, după ce a aflat că are coronavirus, au fost testaţi şi ceilalţi membri ai familiei sale. Rezultatul a fost pozitiv în cazul întregii familii, însă niciunul dintre membrii acesteia nu are simptome specifice noului tip de coronavirus.

Premierul crede că a contractat boala în timpul şedinţelor de lucru. „După cum bine știți, în timpul întâlnirilor de lucru, pe masă sunt aşezate pahare cu apă. Într-o zi, am constatat că paharul a fost aşezat pe masă fără ca persoana care a făcut acest lucru să poarte mănuşi. Am cerut înlocuirea paharelor, dar presupun că astfel de situaţii (aşezarea paharelor de către personal fără mănuşi, n.red) au avut loc şi înainte. Angajatul care a livrat aceste pahare a fost şi el testat pozitiv pentru coronavirus” – a detaliat premierul Armeniei, adăugând că se va autoizola şi va lucra din reşedinţa premierului./sdan/gpodea

www.newsarmenia.am – 1 iunie