A fost înființată o comisie de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat astăzi înființarea unei comisii de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență. Ce vor să afle parlamentarii ne spune Alina Stănuța.

Reporter: Potrivit hotărârii de înființare, Comisia are ca obiective, printre altele, analiza fundamentării și eficienței măsurilor de informare, verificare și monitorizare epidemiologică a cetățenilor români care s-au întors în România din zonele de risc de la declanșarea epidemiei de coronavirus, dar și verificarea modului în care s-au fundamentat și elaborat ordonanțele militare pe perioada a Stării de Urgență.

Parlamentarii mai vor să verifice și achizițiile de materiale sanitare, medicamente și alte produse folosite pentru limitarea răspândirii virusului. Alte obiective ale comisiei sunt analiza situației epidemiologice în principalele focare de infecție, determinarea cauzelor care au dus la apariția acestora, precum și analiza măsurilor care au fost luate pentru punerea lor sub control.

Ei vor să mai analizeze și măsurile privind înregistrarea și plata activităților de telemuncă, șomaj tehnic și a acțiunilor vizând menținerea locurilor de muncă, verificarea modului în care au fost alocate sume din bugetul de stat pentru asigurarea de materiale și substanțe necesare limitării efectelor răspândirii și, respectiv, tratării infectării cu COVID-19./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 iunie