Înscrieri pentru bursa Moștenitorii României muzicale

Radio România Muzical și Rotary Club Pipera vor acorda bursa “Moștenitorii României muzicale”, menită să sprijine valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice, se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani. Valoarea bursei este de 4000 euro și se acordă integral unui singur bursier.

Desfășurarea competiției pentru obținerea bursei “Moștenitorii României muzicale” 

Candidații vor depune aplicații online pentru înscriere, până la data de 15 iunie 2020.

În data de 1 iulie 2020, juriul va anunța câștigătorul bursei.

Câștigătorul urmează să susțină, ca parte a bursei câștigate, un recital de o oră, în cadrul stagiunii 2020-2021, la o dată ce a fi stabilită de comun acord cu organizatorii.

Condiții de participare

Pot aplica interpreți născuți între 1 ianuarie 1996 și 31 decembrie 2004, indiferent de instrument/tip de voce, de forma de învățământ și locul unde studiază în prezent.

Bursa se acordă pentru susținerea unui proiect specific propus de candidat, în relație cu evoluția sa profesională. Bursa poate fi folosită pentru susținerea la instituții de învățământ din țară și din străinătate, participarea la masterclasses, achiziția unui instrument, realizarea de înregistrări audio/video, editarea de discuri sau oricare alte activități relaționate cu devenirea profesională a unui muzician.

Juriul nu va analiza forma în care este conceput proiectul, ci conținutul efectiv al acestuia, precum și capacitatea aplicantului de a-l susține efectiv, demonstrată prin înregistrările cu care se înscrie în competiție.

Înscrierea în competiție

Pentru etapa preliminară, candidații vor trimite la adresa muzical@radioromania.ro dosarul de înscriere care trebuie să cuprindă:

  • Proiectul propus de candidat, pentru care solicită bursă
  • O copie după actul de identitate, care să ateste vârsta candidatului
  • Un CV profesional, din care să reiasă experiența artistică a candidatului
  • Cel puțin trei linkuri youtube către evoluții relevante ale candidatului, din recitaluri/concerte anterioare – se acceptă înregistrări realizate cu mijloace non-profesionale (telefon mobil).
  • Date de contact
  • Fișa repertorială generală a candidatului
  • Programul muzical propus pentru finală
  • Numele corepetitorului (dacă este cazul). Fiecare candidat își va asigura propriul corepetitor.

Finaliștii și corepetitorii lor vor semna contracte gratuite de cesiune drepturi conexe în vederea înregistrării și difuzării evoluțiilor lor, atât la Radio România, cât și în rețeaua Uniunii Europene de Radio.

Candidații trebuie să respecte legea 8/1996 a drepturilor de autor în ceea ce privește dreptul de folosire a partiturilor interpretate în finală.

Organizatorii concursului nu acoperă costuri de cazare și transport pentru finaliști și corepetitorii lor.

Juriul

Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești: violonistul Alexandru Tomescu – solist al Orchestrelor Radio și ambasador al proiectului “Moștenitorii României muzicale”, Liliana Staicu – director al Orchestrelor și  Corurilor Radio, Răsvan Dumitru – concertmaestru al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca, Valentina Băințan – producător TVR și Cristina Comandașu – manager Radio România Muzical. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera: Dan Popescu.

Deciziile juriului nu pot fi contestate.

Juriul poate propune, în funcție de evoluțiile candidaților, beneficii suplimentare de natură profesională pentru finaliști: înregistrări speciale, participări în concerte, etc. Bursierul “Moștenitorii României muzicale” va beneficia de promovare în emisiunile Radio România Muzical.

Informații suplimentare pot  fi obținute la adresa octavia.galescu@radioromania.ro.