Militarii români şi ucraineni participă la exerciţii comune în apele internaţionale ale Mării Negre

Săptămâna aceasta, marinarii militari români și ucraineni participă la exerciții comune în apele internaţionale ale Mării Negre. Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a plecat marți, 2 iunie, din Portul Militar Mangalia, pentru a executa o serie de exerciții cu nava de patrulare ucraineană „Starobilsk” şi cu două aeronave ale Forțelor Aeriene Ucrainene.
Printre exerciţii, se numără şi monitorizarea traficului naval, precum și respingerea unui atac aerian. Scopul principal al activităţilor este dezvoltarea nivelului de instruire și de interoperabilitate al militarilor celor două state partenere și riverane Mării Negre.
Cooperarea dintre forțele navale române și ucrainene a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucției pe mare, prin exerciții comune. Acestea s-au desfăşurat în mediul de acțiune terestru și lagunar din zona Deltei Dunării. În domeniul învățământului militar de marină au fost dezvoltate parteneriate educaționale, care cuprind schimburi de studenți și elevi militari din cele două țări.
Articol de: Adelina Boboc