Ce lipsește spațiului de locuit pentru a fi complet

 Casa este refugiul fiecăruia dintre noi și, ca atare, trebuie decorată ca cel mai impunător spațiu. Acest lucru nu înseamnă că aveți nevoie de cele mai scumpe țesături, cele mai râvnite tablouri sau cele mai fine accesorii, ci doar că există anumite elemente pe care orice locuință ar trebui să le includă. De la piesele de calitate, la decorațiunile de bun gust sau materialele fine și delicate, este timpul să începeți să vă gândiți serios la acele lucruri după care casa dvs. tânjește, pentru a fi perfect confortabilă, primitoare, și, mai ales, în trend. Gândiți-vă, în primul rând, la elemente practice, piese la modă, și la acel ceva care-i va adăuga un pic de strălucire și eleganță. Ați putea crede că aceste elemente sunt inaccesibile, dar există întotdeauna variante la îndemâna oricui, indiferent de buget. Trebuie doar să descoperiți metodele prin care puteți obține un aspect desăvârșit și cu ajutorul cărora veți fi capabili să duceți fiecare încăpere de la sentimentul de ”prea plictisitoare” la cel de ”pur și simplu o ador”. Crudul adevăr este că indiferent de cât de mult timp, cât de mulți bani ați investi sau de cât de mult efort ați depune în amenajarea casei dvs., întotdeauna va exista loc de mai bine. Pe lângă arhicunoscutele piese de mobilier, ce se pot deduce de la sine – dulapuri, canapele, fotolii, biblioteci, pat, noptiere, comode, mese, scaune – fiecare spațiu are propriile sale particularități, care conduc la diferite idei de îmbunătățire. La rândul lor, aceste idei de îmbunătățire pot fi interpretate în diferite moduri și adaptate spațiului respectiv. Există o multitudine de idei pentru a optimiza spațiul de locuit, pe care le puteți pune în pratică, fiecare dintre ele fiind suficient de versatilă pentru a fi personalizată.

* O notă personală – Designul interior al casei dvs. ar trebui să fie o reflectare a ceea ce sunteți cu adevărat. Prin urmare, este necesar ca fiecare casă să aibă o notă personală, care să exprime cine sunteți în realitate. Acest lucru ar putea fi o colecție de lucruri preferate din copilărie, adunate de prin călătorii sau chiar istoricul familiei dvs. Nu contează ce anume este! Atât timp cât este special pentru dvs., merită să fie expus. Nu numai că este o modalitate de a vă impresiona oaspeții, dar poveștile din spatele articolelor pot iniția conversații interesante. Fiecare casă trebuie să imprime o tușă personală prin imagini de familie sau prin obiecte care să reprezinte momente speciale din viața dvs. Chiar dacă suntem în epoca internetului și a vitezei, nimic nu se compară cu afișarea unor obiecte personale, adunate de prin diverse călătorii, sau colecționate dintr-o cine știe ce pasiune recent descoperită. Fie că folosiți eșantioane din material textil, un afișaj inspirațional sau doar un spațiu pe care să notați numărul de telefon al instalatorului, panourile pline cu tot felul de nimicuri adaugă personalitate oricărui spațiu și însuflețesc atmosfera. Aceste accesorii neobișnuite conferă personalitate casei dvs. și, tocmai obiectele sau colecțiile ciudate pe care unii poate nici nu le înțeleg, vor face ca locuința să pară că vă aparține dintotdeauna. Indiferent dacă este vorba despre un ceas, un tablou, o armă veche din timpul războiului sau despre colecția de figurine cu supereroi, casa dvs. nu v-ar reprezenta atât de bine fără aceste obiecte. O colecție populară găsită în multe cămine este din domeniul muzicii, fie sub formă de CD-uri sau discuri de vinil clasice. La fel de populare sunt și colecțiile de filme. Vizitatorii sunt adesea atrași de aceste colecții și nu se pot abține să nu le „răsfoiască” pentru a descoperi gustul dvs. în materie.

* Lucrări de artă – Operele de artă sunt acele obiecte pe care orice locuință care se respectă ar trebui să le dețină, dar goana după o piesă cu adevărat deosebită poate deveni copleșitoare. Cu toate acestea, puteți face căutarea de obiecte potrivite mult mai simplă, alegând o piesă care pur și simplu să vă transmită un sentiment aparte. Aceasta nu trebuie să fie foarte scumpă, ci doar să vă reflecte personalitatea. Faceți-vă timp pentru a alege ceea ce este potrivit pentru casa dvs., și gândiți-vă unde anume doriți să puneți piesa respectivă înainte de a o achiziționa. Pe lângă materiale alese perfect, plante sau accesorii albe și negre, un spațiu ar trebui să aibă cel puțin o piesă care să vorbească despre un sentiment de istorie, cu unele caractere de epocă sau cu o semnificație personală. Valizele vintage fac „casă bună” cu mesele laterale, echilibrează așternuturile elegante și personalizează draperiile. Acest simț al istoriei nu trebuie neapărat să provină din mobilier sau accesorii. Un detaliu de epocă simplu și bine conservat este potrivit accentelor moderne, aducând casei o poveste subtilă, care se referă la trecut, prezent și viitor. Luați în considerare o sculptură metalică suspendată pe perete sau un tablou îndrăzneț. Dacă locuința dvs. este ceva mai tradițională, luați în considerare sculpturile din porțelan și ceramică sau un peisaj clasic. Reproducerile operelor clasice sunt întotdeauna populare, la fel ca și piesele religioase precum crucea creștină, Steaua lui David sau figurinele cu Buddha din jad sau lemn de trandafir. Când vine vorba despre artă aproape că nu există limite, întrucât puteți găsi articole cu adevărat inedite care să aducă unicitate decorului.

* Flori sau plante vii – Chiar dacă vă lipsesc îndemânarea și răbdarea de a le îngriji, cu siguranță plantele nu trebuie să lipsească dintr-o casă – și asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Există multe tipuri diferite de plante de apartament, care au nevoie de puțină îngrijire și întreținere pentru a înflori. În plus, nu numai că plantele cresc calitatea aerului din casă, dar o pot face să se simtă mult mai prietenoasă. Acest lucru este benefic în special în cazul în care locuiți într-un apartament. Din perspectiva designerilor, ideal ar fi să alegeți plante ceva mai înalte, cum ar fi dracaena (care poate ajunge și până la 3 m înălțime), în defavoarea celor micuțe. Acest lucru poate face din plante punctul focal într-o cameră. Un spațiu nu este niciodată complet până nu îi veți adăuga câteva flori proaspete sau plante verzi, care oferă sentimentul de viață, de natură, împiedicându-l astfel să devină prea static. Chiar și câteva flori simple, într-o vază, atrag imediat privirile, prin faptul că adaugă o nouă culoare și detalii încântătoare. Acestea vă ajută să vă bucurați de casa dvs. în fiecare zi. Când vă alegeți plantele, încercați să le găsiți pe cele care să vă completeze decorul. Ferigile și cele gen viță de vie funcționează bine cu teme victoriene și clasice, florile colorate îndrăznețe arată excelent cu un decor modern, iar cactușii se potrivesc bine cu decorurile din sud-vest sau de culori pământii. Încercați plante care să nu necesite prea multă lumină sau udări frecvente, cum ar fi planta de jad, arborele de cauciuc sau planta păianjen, și veți avea toate motivele să ”adoptați” o plantă de interior. Unul dintre trendurile în amenajări interioare sunt panourile cu licheni, care oferă un aer de relaxare și meditație, iar investiţia merită fiecare efort. Cea mai bună parte a acestei investiţii este că panoul cu licheni nu are nevoie de un sistem de irigare sau fertilizare şi cosmetizare. Şi asta pentru că, lichenii nu cresc. Aceste panouri cu licheni pot fi amplasate şi în camere mai întunecoase, recomandarea specialiştilor fiind chiar să nu amplasaţi panourile cu licheni direct în lumina solară, pentru că, în timp, aceştia se pot decolora. Un alt avantaj este faptul că aceste panouri au un efect ce reduce ecoul ambiental, şi pot fi amplasate pe podea, pe tavan sau pe perete. În funcţie de preferinţe, îi puteți combina chiar şi cu alte obiecte, ca de pildă, cu televizorul, care poate fi amplasat în mijlocul unui perete cu licheni. Astfel, alegerea panourilor cu licheni este o investiţie bună pentru că nu au nevoie de îngrijiri suplimentare, nici de tăiere sau de întreţinere. Puteți amplasa panourile cu licheni în baie, în jurul oglinzii sau puteți transforma un banal perete într-unul verde. Mai puteți așeza panoul cu licheni pe măsuţa de cafea, pe care ulterior o puteți acoperi cu sticlă, şi în dormitor, dar aveți posibilitatea de a realiza şi mici amplasamente pe hol, spre exemplu.

* O piesă la modă… – Nu este niciun secret faptul că tendințele în design interior vin și pleacă. Unele dăinuie în timp, pe când altele sunt repede date uitării. Chiar dacă doriți să evitați opțiunile trendy pentru obiectele prea scumpe, există întotdeauna motive întemeiate pentru a avea o piesă la modă în casa dvs. Aveți posibilitatea să adăugați o notă favorabilă într-o cameră de zi monocromatică cu o canapea în stil otoman de pluș, rotundă și viu colorată, obținând astfel, beneficiul unei piese la modă, fără a vă epuiza bugetul. O altă idee ar fi să includeți scaune de bar în bucătărie, sau de a alege o piesă de artă ultramodernă, elegantă și inedită, pe un perete. Aceste opțiuni aduc cu adevărat casa în contemporaneitate, dar pot fi înlocuite cu ușurință atunci când mofturile dispar. Îmbrățișați câteva tendințe în casa dvs. cu opere de artă la modă sau mobilier de culoare roșu aprins.

* … dar și una antică – Ar fi ideal ca în orice locuință să existe cel puțin un element de la mijlocul secolului. În primul rând pentru că, în ciuda perioadei de confecționare, acesta încă se simte actual și fără vârstă. Piesele antice funcționează bine în aproape orice spațiu, indiferent dacă este tradițional sau contemporan. În al doilea rând, pentru că permite camerei să se „eschiveze” de la un aspect prea formal. Unul dintre cele mai simple moduri de a introduce o piesă antică este prin adăugarea unor scaune, fotolii, mese sau decorațiuni. Acestea sunt întotdeauna elegante, mai ales cele din lemn, realizând un amestec interesant între lumea veche și cea nouă.

* Tratamente pentru ferestre – Cu toate că bucuria de a vedea soarele strălucind printr-o fereastră mare și generoasă este nemărginită, există și momente în care draperiile închise sunt exact ceea ce aveți nevoie. Acesta este doar unul dintre multele motive pentru care fiecare casă ar trebui să aibă așa-numitele ”tratamente pentru ferestre”, adică perdele, jaluzele, draperii, storuri. În afară de faptul că oferă intimitate, există și alte beneficii ale tratamentelor pentru ferestre. Aceastea includ controlul cantității de lumină din cameră și adăugarea unui strat suplimentar de izolație, fenomen care va reduce facturile de energie pe tot parcursul anului. În cele din urmă, tratamentele pentru ferestre adaugă un decor ce nu poate fi înlocuit de nimic altceva, îmbunătățind stilul general. Puteți alege un tratament simplu sau o combinație de diferite tipuri pentru a crea aspectul dorit. Tratamentele pentru ferestre sunt un element must-have de design, întrucât sunt și aspectuoase și funcționale.

* Covoarele și/sau mochetele din casă sunt mai importante decât ar părea la prima vedere. Acestea dau tonul întregului decor și conferă o atmosferă caldă locuinței. Indiferent de designul de ansamblu – minimalist sau tradițional -, și indiferent dacă este vorba despre decorarea camerei copiilor sau a livingului, covoarele reprezintă elemente de bază, care pot schimba în totalitate aspectul încăperii. Puteți opta pentru covoare clasice sau covoare cu fir lung, care dau un farmec deosebit oricărei încăperi, iar cât privește cromatica sau forma, există o paletă extrem de largă pentru a alege ce se potrivește cel mai bine cu casa și cu personalitatea dvs. Covoarele nu trebuie să fie o simplă țesătură care acoperă podeaua; ele pot fi la fel de decorative ca orice alt element dintr-o cameră. Nimic nu vă va face să vă simțiți mai bine ca un covor sub picioare. Acesta oferă un strat de căldură și confort, care nu este asigurat de niciun alt tip de pardoseală. Disponibile în modele, culori și stiluri infinite, covoarele au fost folosite pentru accesorizarea caselor de mii de ani.

* Perne și cuverturi – Pernele sunt elemente care completează perfect decorul unui dormitor sau al unei sufragerii. Pentru un plus de confort, puteți alege mai multe perne decorative, moi și confortabile, de diferite dimensiuni și în culori sau modele cât mai vesele. Optați pentru perne în dungi sau cu buline și mergeți pe îmbinarea mai multor stiluri. Pernele și păturile suplimentare sunt „straturile” de zi care îmbracă un pat sau o canapea, dar acestea pot fi folosite inclusiv pe podea, pentru un aspect frumos și relaxant. O canapea otoman, un divan mai mic sau un taburet, toate pot „deține” cel puțin o pernă decorativă sau o pătură moale și pufoasă.

* Lumânări și accesorii – Pe lângă lumina suavă și discretă pe care o emană, lumânările, spre deosebire de becurile clasice, pot aduce și o notă accentuată de romantism. Lumânările au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a oferi lumină, căldură și ambianță în casă. Adesea asociate cu melancolia și visarea, lumânările reprezintă o modalitate excelentă de a crea o dispoziție de relaxare și calm. Totodată, acestea sunt utile și în cazul penelor de curent. De la un mic dejun simplu la o masă elegantă alături de familie sau chiar la o cină romantică, lumânările sunt piesa centrală perfectă și ar trebui să fie prezente în fiecare casă. Lumânările au capacitatea naturală de a crea un sentiment de calmare și de a face orice masă specială. Lumânările pâlpâitoare se pot transforma în accesorii magice, dar, dacă aveți copii în casă, este recomandat să optați pentru lumânări cu baterie. Majoritatea lumânărilor acționate de baterii oferă aceeași senzație de căldură ca o lumânare cu flacără obișnuită. Și nu uitați să accessorizați mesele și cu alte elemente, cum ar fi vaze, platouri, tăvi, obiecte cu picior, cutiuțe, fructiere, bomboniere, toate aceste mici atingeri decorative adăugând căldură, personalitate și caracter oricărei locuințe. Lumânările pot fi încorporate în casa dvs. sub mai multe forme, de la colecții de lumânări mici, până la modele mai mari, așezate în propriile suporturi decorative. Chiar dacă nu le veți aprinde niciodată, lumânările de astăzi sunt create pentru a completa decorul casei dvs. doar pe baza culorii și a designului lor.

* Ceasuri de perete – Este evident că utilizați telefonul mobil pentru a verifica ora – toată lumea o face! Dar dacă nu aveți un ceas de perete, înseamnă că nu știți ce pierdeți. Un model clasic adaugă o atmosferă vintage și ajută la întregirea designului. Un perete gol ar arăta practic fără viață, dacă nu ar avea un ceas îndrăzneț care să-i ofere contrastul mult visat. A avea în casă cel puțin un ceas de perete este un câștig în sine. Timpul nu va înceta vreodată să reprezinte un punct de interes pentru oameni. De aceea, este puțin probabil ca ceasurile de perete să înceteze vreodată să existe. De fapt, utilitatea lor este recunoscută și astăzi. Ochii întrebători ai oamenilor încă mai străbat pereții în căutarea ceasului care îi ghidează. Ceasul de perete însă, nu mai este azi doar ceva practic, ci mai ales, ceva frumos, ceva ce completează estetica unei încăperi, un obiect de decor care poate face diferența. Ceasurile de perete nu mai sunt de mult doar o modalitate de a verifica unde te afli în timp. Indiferent unde le agățați, acestea trebuie să reflecte atât personalitatea dvs., cât și stilul camerei în care sunt așezate.

* Un dram de alb și un pic de negru – La fel cum fiecare femeie are nevoie de o rochie neagră în garderoba ei, tot așa și fiecare casă trebuie să aibă ceva negru. Este elegant, nu se va demoda niciodată și merge cu absolut orice. Negrul poate accentua celelalte culori prezente într-un spațiu, adaugă definiție și rafinament, și oferă greutate designului final. Nu trebuie să adăugați o mulțime de accesorii negre, ci doar un accent îndrăzneț, asemeni unui vas mare, un perete accent sau un covor. Doar amintiți-vă că nu trebuie să exagerați. Una sau două piese bine echilibrate sunt tot ceea ce aveți nevoie. Fiecare casă ar trebui să aibă ceva negru pentru profunzime, stil și căldură, dar ochii noștri se așteaptă să vadă un spectru complet de culori, și modul în care noi percepem un spațiu se poate modifica în funcție de gama de culori reprezentate. Acesta este motivul pentru care ar fi bine să încercați întotdeauna să includeți și cel puțin un indiciu de alb. Albul este adesea ușor, dar în același timp accentuează negrul. Ramele pentru tablouri și alte elemente pe fond alb vor aduce asigurări că ambele capete ale spectrului sunt bine reprezentate și echilibrate.

* Rafturi deschise bine organizate – Un raft de cărți este mai mult decât un simplu raft de cărți – este un ”munte” de posibilități decorative, așadar este, cu siguranță, acel ceva ce fiecare casă ar trebui să aibă. Cu toate acestea, există un detaliu cheie care nu ar trebui să fie trecut cu vederea – raftul de cărți trebuie să fie bine și armonios organizat. Acesta este locul perfect pentru a stoca cărțile preferate, dar poate fi și o modalitate foarte bună de a etala o colecție personală, o piesă îndrăzneață de accent, și chiar fotografii de familie. Evitați așezarea tuturor cărților pe un singur raft. Alternați cărțile cu decorațiuni, folosind obiecte grele și voluminoase, cum ar fi niște statuete. Acest lucru crește aspectul vizual și vă dezvăluie personalitatea. Sfat: luați în considerare adăugarea unui amestec de rafturi deschise și dulapuri închise, astfel încât să puteți ascunde elementele care sunt mai puțin atractive (cum ar fi un sistem de jocuri video) în spatele ușilor. În cazul în care utilizați rafturi deschise pe tot peretele, asigurați-vă că sunt bine ancorate în perete, pentru siguranță. Rafturile deschise sunt un loc minunat pentru a afișa o galerie de artă, sau poze și fotografii care mai de care. Desenele copiilor, citatele inspiraționale sau portretele de familie pot sta lângă lucrări de artă mult mai serioase. Luați în considerare amplasarea a trei rafturi unele sub altele sau în șir, pentru a umple un întreg perete.

* Accesorii din răchită și ratan – Coșurile de depozitare sunt cea mai la îndemână opțiune pentru majoritatea dintre noi. Acestea dau impresia de ordine fără a ne solicita o organizare nesfârșită, atent atribuită. În baie, le puteți folosi inclusiv ca suport pentru hârtia igienică, sau pentru a înlătura articolele de baie pe jumătate terminate. În bucătărie, folosiți-le pentru prosoape de hârtie sau consumabile de cafea, iar în camera de zi adunați în ele jucăriile împrăștiate, la sfârșitul unei zile de joacă. De asemenea, funcționează excelent pe holuri, pentru încălțăminte și în dormitoare, pentru reviste și alte nimicuri. Nu veţi da greş nici cu cuferele din rattan. Accesoriile din rattan reprezintă confortul, eleganța și stilul care caracterizează cel mai bine un spațiu de locuit complet. Este ambianța în care veți simți originalitatea, exotismul, suplețea, confortul și stilul irezistibil de la tropice.

* Un loc de refugiu liniștit – Fără doar și poate, viața este stresantă. De la un program de lucru foarte încărcat la unul particular extrem de ocupat, zilele au tendința de a deveni amețitoare și copleșitoare, iar orele parcă nu sunt suficiente pentru a termina tot ceea ce ne-am propus. Fiecare casă ar trebui, așadar, să includă și o zonă de relaxare totală. Aveți nevoie de un loc la care abia așteptați să ajungeți, la sfârșitul unei lungi zile. Pentru a vă destinde cu adevărat, aveți nevoie de un spațiu liniștit în casă. Pentru cei mai mulți oameni, acest spațiu este ca o evadare din cotidian – pentru unii poate fi bucătăria, pentru alții grădina sau colțișorul de lectură. Baia este, de asemenea, locul perfect pentru a crea un spațiu calmant și relaxant. Includeți o cadă cu gheare, lumânări și dispozitive pentru reglarea intensităţii cu o paletă de culori reci, pentru a termina ziua în cel mai fericit mod. Alegeți o cameră doar pentru dvs. pe care să o transformați în micul vostru refugiu liniștit și binemeritat.

* Un amestec de texturi – Fie că spațiul dvs. este îndrăzneț și plin de culoare sau supus și neutru, un aspect cu adevărat echilibrat și armonios implică o combinație de texturi pentru acea bogăție subtilă. Pe lângă diferite texturi pentru tapiserii, cum ar fi bumbacul, pânza groasă de sac, piei de animale, lenjerii de pat, mătăsuri și voaluri, ar trebui să vă străduiți întotdeauna să includeți piese din lemn, metal și sticlă. Materialele din acest trio nu sunt ușor de potrivit, dar aduc o ideală profunzime. Alte texturi pe care să le luați în considerare ar fi coșurile împletite, obiectele din lemn neted, plantele, materialele plastice, lâna, cașmirul și chiar becurile expuse. În cazul în care aveți oareșce dubii, adăugați un scaun de pe la mijlocul secolului, cu detalii din metal, acoperind astfel două tendințe dintr-un foc. Blănuri artificiale, mătăsuri, scaune de piele, o atingere metalică în rama unui tablou sau a unei oglinzi și podelele din lemn neşlefuit sunt doar câteva din elementele prin care orice încăpere poate căpăta brusc altă valoare. Îndrăzniți să folosiți texturi diferite! Acestea adaugă volum şi jocuri plăcute ochiului, îndemnând la explorare şi atingere.

* O saltea uimitoare – Nu este nimic mai important într-un dormitor decât salteaua pe care vă odihniți în fiecare noapte. Este acel element dintr-o casă care ar trebui să vă răsfețe în totalitate. Faceți-vă timp pentru a testa câteva saltele și pentru a o găsi pe cea mai potrivită. Cele realizate din spumă cu memorie sau cele pentru controlul temperaturii sunt elemente pe care orice casă ar trebui să le aibă. La urma urmei, odihna este una dintre cele mai importante aspecte din viața unui om (pe lângă hrană și divertisment). Salteaua ideală ar trebui să fie primitoare, reconfortantă și de o calitate superioară, deci, de-a dreptul uimitoare.

* O mândră măsuță de cafea – Orice living ar trebui să includă, pe lângă clasicele elemente de mobilier, și o măsuță de cafea. Puteți alege între o măsuță de cafea nonconformistă, măsuțe din lemn, eventual rotunde, în stil vintage, cu sertare, din sticlă, cu rafturi sau cu picioare frumos sculptate. Această piesă, aparent banală, aduce nota decorativă distinctivă necesară oricărui stil. Măsuțele de cafea pot fi amplasate lângă un fotoliu, în fața canapelei sau chiar de sine-stătătoare. După ce ați definit acest nucleu puteți începe să adăugați și alte detalii decorative, care să nu afecteze însă funcționalitatea camerei, dar care să influențeze net aspectul final: tablouri, vaze, ghivece cu flori, statuete, lumânări parfumate, perne pentru canapea, oglinzi.

* Taburete practice – Taburetele pot fi piese de decor practice, comode și estetice totodată, putând fi amplasate în orice cameră – living, hol, bucătărie, dormitor și chiar baie (atât timp cât nu le va afecta umezeala). Vor completa decorul, dându-i o notă de modernism și actualitate. Pot fi, de asemenea, pete de culoare pentru a sparge monotonia unui ambient tern. Aceste obiecte extrem de utile pot fi ușor trecut cu vederea, însă, dacă spațiul și bugetul vă permit, achiziționați aceste piese uimitor de versatile,  care adaugă un aer relaxant și vintage. Taburetele, otomanele și pouf-urile funcționează ca scaune suplimentare, ca suprafețe de rezervă pentru cărți, reviste sau tablete și, desigur, ca spațiu de relaxare a picioarelor. Mergeți pe detalii clasice, modele tapițate sau, din contră, pe modele moderne, în funcție de stilul de design, și, chiar dacă sunteți sau nu un împătimit al acestora, investiți în mai multe exemplare. Vă asigurăm că nu veți regreta!

* Surse de iluminat surprinzătoare – Deși mulți oameni nu consideră iluminatul ca fiind parte integrantă a amenajării interioare, acesta este foarte important ca element arhitectural și de design, un element care poate schimba aspectul întregii case. Există tendințe în iluminatul de interior care se schimbă în mod regulat și care determină atât funcționalitatea, cât și aspectul corpurilor de iluminat. Nu este greu să ne dăm seama că tehnologia este principalul motiv al acestor schimbări, întrucât pe măsură ce producătorii vin cu dispozitive și becuri care mai de care mai avansate, clienții nu au altă variantă decât să le încorporeze în propriile case. Puteți să manipulați atmosfera spațiului de locuit doar după modul în care poziționați lumina artificială și modelul corpurilor pe care le utilizați, iluminatul schimbându-se de la o cameră la alta. Ceea ce funcționează în camera de zi nu va funcționa neapărat și în bucătărie sau în dormitor. Iluminatul poate, și chiar este indicat, să reflecte funcțiile și simțurile fiecărui spațiu. Tendința de anul acesta în iluminatul de interior va fi una a contrastelor, majoritatea surselor concentrându-se pe stilul minimalist și pe cel industrial. Prin urmare, utilizați multe piese decorative, precum lustrele suspendate și lămpile sau veiozele, pentru a seta tonul și a crea o atmosferă impresionantă. Corpurile de iluminat în stil industrial sunt cele cu forme geometrice și cele inspirate din natură, care invadează casele cu strălucirea și candoarea lor. Luminile de perete pot face o reală diferență pentru ambianța și funcționalitatea unei camere. Mini-candelabrele sau aplicele de perete cu plug-in oferă toate aspectele favorabile ale unei lumini de perete. Cum stilul industrial este la modă în acest moment, fierul din care sunt confecționate unele modele nu face decât să adauge un aspect elegant. Pentru un plus de confort, căutați lămpi metalice în stil utilitar, pe care le puteți îndoi, înclina sau curba după pofta inimii.

 

* Eternele oglinzi – Oglinzilele mici, încadrate de alte oglinzi, grupuri de tablouri sau obiecte decorative interesante, pot face ca un dormitor, o baie sau o sufragerie să capete noi valențe. O simplă oglindă dreptunghiulară, înaltă, cu ramă din lemn sau metal, se va potrivi unui stil scandinav sau industrial. O oglindă cu rama colorată intens, ori într-o nuanță metalică (auriu, argintiu, bronz, cupru) sau o oglindă fumurie, va fi alegerea potrivită într-un decor eclectic. O oglindă rotundă sau ovală cu o ramă decorativă, încărcată, poate defini oricând un dormitor clasic, cu tentă elegantă. Oglinzile decorative, pe lângă utilitatea lor, sunt considerate și accesorii inteligente, deoarece plasate în locurile adecvate, pot crea iluzia de spațiu și pot oferi luminozitate camerei. Puteți opta pentru oglinzi decorative de dimensiuni impozante, care să domine încăperea și care să reflecte mare parte din ansamblul decorativ al camerei. Acest stil se potrivește mai degrabă în living, dining sau în holuri mari.

Multe dintre aceste elemente pot fi obținute prin transformarea lucrurilor pe care deja le aveți. De exemplu, puteți realiza un perete accent negru sau puteți picta cu un spray un vas ceva mai ieftin. Puteți obține, de asemenea, o notă personală prin transformarea unui corp de rafturi cu ajutorul vopselei, pe care apoi să îl umpleți cu cărțile pe care le aveți în cutii și cu amintiri de familie, colectate în pod. Faceți-vă timp pentru a vă gândi la modul în care puteți obține aceste elemente necesare în casa dvs., care vă pot scoate în evidență personalitatea, vă pot ajuta să adăugați atingeri unice, să vă relaxați într-un spațiu liniștit și să fiți mândri de locul pe care-l numiți ”acasă”.

Autor: Alina Andrei, RADOR

http://www.houzz.com/ideabooks/51989473/list/5-things-every-home-should-have

http://freshome.com/2014/12/17/10-things-every-home-should-have/#ixzz4EZGfDICC

http://www.housebeautiful.com/room-decorating/a5629/how-to-love-the-home-you-hate/

http://www.homedit.com/home-improvement-ideas/