Data de 15 iunie va aduce o nouă etapă de relaxare a restricţiilor în România

Data de 15 iunie va aduce o nouă etapă de relaxare a restricţiilor în România – a anunţat în această după-amiază preşedintele Iohannis, enumerând redeschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor din incinta acestora şi a locurilor de joacă, precum şi posibilitatea organizării de evenimente private cu cel mult 20 de participanţi în interior şi până la 50 în exterior. Se mai pot deschide creşele, grădiniţele şi unităţile after-school, dar doar din mediul privat; de asemenea, săli de fitness şi piscine exterioare, însă numai cu respectarea unor reguli sanitare stabilite de autorităţi. La finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul şi cu alţi membri ai guvernului, şeful statului a mai precizat că starea de alertă este în continuare necesară şi a făcut un apel către legislativ al cărui vot este necesar pentru prelungirea perioadei actuale, ce expiră la mijlocul lunii.
Klaus Iohannis: Stimaţi parlamentari, fiți responsabili, gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar, dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient, și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. Vreau să subliniez, în mod expres, guvernul a luat cele mai bune măsuri, a luat măsurile care au dus la o răspîndire foarte limitată a acestei epidemii.
Realizator: După 15 iunie, şi pentru obligaţia de autoizolare la intrarea în România s-ar putea aplica un criteriu nou: aceasta nu va mai fi impusă celor care vin dintr-o ţară care înregistrează o evoluţie favorabilă a situaţiei sanitare şi nu are mai mult de cinci cazuri COVID-19 la un milion de locuitori în ultimele 14 zile./avladu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 iunie