Echipele ISU sunt în alertă în aproape toată țara

Echipele Inspectoratelor pentru Situații de Urgență sunt în alertă în aproape toată țara de mai mult de 24 de ore. Au intervenit în 56 de localități din 17 județe și, din păcate, copilul de patru ani luat de viituri în județul Bihor nu a mai fost găsit în viață. A fost căutat inclusiv cu un elicopter – spune purtătorul de cuvânt al IGSU, Adrian Marin.
Adrian Marin: Pe raza localității Valea de Sus, județul Bihor, începând încă de ieri, colegii noștri au intervenit pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani luat de o viitură, ca urmare a creșterii debitului pârâului Valea de Sus. Pentru eficiența operațiunilor de căutare, la fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD Arad. În urmă cu puțin timp copilul a fost recuperat, însă, din nefericire, acesta este decedat.
O altă situație care se putea soldat cu victime s-a produs în localitatea Roua, județul Mureș, unde au fost salvate din calea viiturii patru persoane. Toate cele patru persoane nu au necesitat îngrijiri medicale.
Realizator: Salvatorii intervin şi la această oră în judeţele Mureş şi Bihor. Sunt acţiuni de ajutorare a populației și în Ialomița. Vântul puternic a smuls acoperișurile de pe trei case și a doborât zeci de copaci și opt stâlpi de electricitate. A fost nevoie de intervenția echipelor de urgență pentru evacuarea apei din aproape 350 de gospodării./rpatulea/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iunie)