Comitetul executiv al PSD decide în privinţa votului asupra prelungirii stării de alertă

Comitetul Executiv al PSD decide astăzi cum vor vota parlamentarii social-democrați cu privire la prelungirea stării de alertă. De mai bine de două ore, în cadrul unei ședințe online, liderii din teritoriu au fost consultați și în legătură cu măsurile prin care conducerea centrală a partidului vrea să amendeze propunerea guvernului.
Reporter: Petruța Dinu – La finalul ședinței de astăzi ar urma să aflăm care este poziția partidului majoritar în parlament, după ce în ultimele zile au existat mai multe declarații privind poziția PSD față de ridicarea stării de alertă. Social-democrații își doresc o ajustare a perioadei, respectiv de 15 zile, față de 30, cum ar urma să propună guvernul. Este și opinia exprimată astăzi de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care înainte de începerea ședinței a subliniat că parlamentarii social-democrați vor vota tot ce ține de sănătatea românilor. Iar ieri, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Lucian Romașcanu, declara că PSD vrea o stare intermediară de 15 zile în care să se deschidă restaurantele din hoteluri, spitalele pentru bolnavii cronici și bisericile.
Un alt subiect pe agenda ședinței de astăzi a PSD este organizarea Congresului, care ar trebui să aibă loc înainte de alegerile locale din acest an./ahincu/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 iunie)