7.790 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Rusia

7.790 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia, în creştere fată de ziua precedentă miercuri, 17 iunie, când sau înregistrat 7.843 de cazuri noi de COVID-19, în 83 de regiuni ale Rusiei. De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 561.091 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, iar 8.248 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în Rusia marţi, 16 iunie, în 84 de regiuni ale ţării, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia. După cum menţionează Grupul Operativ, 2.450 de persoane, 31,5% dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatici.
Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că în jur de 16 milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate peste 300.000 de teste, o excepţie fiind ziua de marţi, 9 iunie, când au fost efectuate doar 238.000 de teste.
Premierul rus, Mihail Mişustin, a cerut Ministerului rus al Sănătății să mențină rezervele fondului de paturi din spitale, create special pe perioada epidemiei în Rusia, în cazul în care crește incidența infecției cu noul coronavirus, precum și să se asigure locuri suplimentare pentru tratamentul pacienților, în cazul unui al doilea val al epidemiei de coronavirus.
Anna Popova, șeful Rospotrebnadzor, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu șeful statului Vladimir Putin, că Rusia a depăşit fază critică a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus./vdraguta/lbadiu

www.russian.rt.com – 18 iunie