Pentru prima dată în SUA, un joc pe calculator a fost aprobat pentru tratamentul copiilor diagnosticaţi cu ADHD

În Statele Unite ale Americii, pentru prima dată a fost aprobat un joc de calculator pentru tratamentul tulburării de deficit de atenție şi hiperactivitate (ADHD) la copii. Jocul „EndeavourRx” poate fi achiziționat pe bază de rețetă pentru copiii între 8 şi 12 ani care au fost diagnosticați cu ADHD, a informat FDA (Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite).
„EndeavourRx” ar trebui să îmbunătățească abilitățile cognitive și ar putea completa suplimentar terapiile cu ADHD și utilizarea medicamentelor. Jocul video interactiv oferă ”o opțiune non-medicamentoasă pentru a îmbunătăți simptomele legate de ADHD la copii”, a declarat Jeffrey Shuren, șeful departamentului FDA. Jocul este un exemplu al zonei în creștere a terapiilor digitale, care sunt aprobate pentru anumite tratamente, cum ar fi dependențele, și sunt în prezent testate pentru o serie de alte boli.
”EndeavorRx” le permite copiilor să controleze personaje de desene animate. „Suntem mândri că facem istorie cu decizia FDA astăzi”, a declarat Eddie Martucci, directorul executiv al companiei Akili, cea care a dezvoltat jocul.
„EndeavourRx” a fost aprobat în urma studiilor efectuate după monitorizarea a aproximativ 600 de copii diagnosticați cu ADHD. Potrivit companiei, testele au arătat că o treime dintre copii nu au prezentat niciun deficit de atenție măsurabil în cel puțin o zonă după patru săptămâni de tratament. După o jumătate de lună, aproximativ jumătate dintre părinți au observat o schimbare semnificativă a tulburărilor cotidiene ale copilului lor.(www.apa.at – 17 iunie)/aionescu

Ada Ionescu, RADOR