Imaginea locuinței perfecte este extrem de diferită de la un om la altul. Unii se simt în siguranță în spatele unui zid de piatră, în timp ce pentru alții este suficient să aibă doar o ușă de lemn la intrare. Fiecare persoană are anumite afinităţi sau repulsii în ceea ce priveşte amenajarea locuinţei. În asentimentul unora sau în dezinteresul total al altora, stilul de design interior poate fi categorisit și în funcție de semnul zodiacal sub care ne-am născut, care ne influenţează atât personalitatea, cât şi caracterul. De fapt, nici nu este nevoie să fiți niște împătimiți ai astrologiei pentru a obține informații inedite despre perspectivele dvs. imobiliare, dar se pare că astrele reuşesc să ne guverneze preferinţele chiar şi atunci când vine vorba despre alegerea unei locuinţe. De la perfecționista Fecioară și până la vizionarul Vărsător, semnul zodiacal poate fi un factor determinant în aflarea cât mai multor amănunte despre casa noastră de vis. Fiecare dintre noi este caracterizat de un stil de decorare unic şi inimitabil, iar acest horoscop mai neobișnuit, dar foarte interesant, ne poate furniza o serie de răspunsuri edificatoare în ceea ce privește culorile sau decoraţiunile norocoase, ce anume ne atrage sau respingem şi ce ni se potriveşte – un candelabru ornat sau unul antic, un covor persan, tapiserii complicate, vase de fildeș sau rame foto din fier forjat, piese de mobilier uriașe, care amintesc de o epocă trecută sau din oțel minimalist cu aspect futurist şi multe, multe altele. Poate că mulți oameni ştiu perfect ce anume le place şi de ce anume vor să se înconjoare, fără să aştepte sfaturi de la cititorii în stele, însă, fie că recunoaştem sau nu, avem şi părţile noastre mai puţin bune – unii sunt mai calmi, alţii dimpotrivă excentrici, unora le plac decoraţiunile vibrante și îndrăznețe, altora cele aproape inobservabile. Așadar, depinde numai de dvs. dacă veți acorda atenția cuvenită poziției soarelui, a stelelor și a lunii în momentul alegerii propriului stil de design.

BERBEC (21 martie – 19 aprilie)

Spiritul aventurier, care fierbe în sângele Berbecului, alături de o energie debordantă, contribuie la intensificarea dorinței acestui semn zodiacal de a locui într-un loc plin de posibilități, adică la oraș. Cu toate acestea, este obligatoriu, ca și într-un oraș mare Berbecul să locuiască într-o casă care să-i aparțină. Este entuziast și energic, trăind pentru a fi în mijlocul oamenilor şi al evenimentelor. Când caută o casă, Berbecul se gândeşte la toate căile prin care se poate bucura de confortul şi utilitatea locuinţei. Ca un iubitor al acţiunilor în forţă şi al riscului, Berbecul are nevoie de un loc în care să se elibereze de presiunea acumulată pe parcursul unei zile, astfel încât să-şi găsească echilibrul pe care îl caută cu fervoare. Chiar dacă locuința ideală are deja o sală de karaoke, tot i-ar mai trebui un zid de alpinism, sau o trambulină. Berbecul este un deschizător de drumuri şi în designul interior, un “lansator” de trenduri şi idei. Acest semn nu are nicio problemă în a se decide asupra decorului. Berbecul ştie ce îi place şi nu îi pasă deloc de reguli sau de părerile celor din jur, fiind extrem de dinamic și hotărât. Cu toate acestea, are o oarecare lipsă de organizare și perseverență şi se poate împiedica uneori în exuberanță și antreprenoriat. Tot el este primul care se oferă voluntar într-un proiect, şi tot el este primul care-și va pierde interesul pe măsură ce proiectul înaintează. Prin urmare, Berbecul are nevoie de un spațiu simplu, bine organizat, care să-i reflecte vitalitatea.

 Caracteristici

Stilul de design – Minimalist, contemporan – Cu un fler aparte pentru dramatism, Berbecului îi place să compună interioare declarative. Fie că este vorba de o bucată de artă de perete sau de alegerea unei culori îndrăzneţe, Berbecul are un stil distinct. Personalitatea lui îndrăzneață gravitează spre un stil minimalist, contemporan. Iubește punerea în aplicare a ideilor noi. Viteza şi acţiunea sunt sinonime cu aceşti „lideri ai zodiacului”. Pe cei mai mulţi dintre ei îi trădează dragostea pentru activitate în spaţii deschise și pentru aptitudini fizice. În astrologie, Berbecul este asociat cu partea de sus a unei case. Astfel, este recomandat ca, în cazul unei locuinţe cu mai multe etaje, dormitorul să fie plasat la ultimul etaj. După cum am menționat, Berbecul îşi doreşte să înceapă noi proiecte, dar nu şi să le termine. Acest lucru este valabil şi în cazul proiectelor de renovare a casei. Veți găsi, de asemenea, multe truse de scule şi obiecte home-made în casa Berbecului. Pentru că distracţia joacă un rol important în viaţa acestor nativi, casa perfectă trebuie să le ofere opotunităţi de petrecere a timpului într-un mod cât mai activ şi totodată amuzant. O curte mare în care să poată fi amplasate diverse aparate sportive este ideală, iar casa trebuie să dispună de camere spaţioase, în care Berbecul să se poată desfăşura în voie.

Ambiţioşi şi dornici de realizări măreţe, nativii din Berbec nu vor fi niciodată fericiți într-o căsuţă modestă, din contră, locuinţa lor va trebui să se evidenţieze prin grandoare şi lux. Nici locaţiile izolate nu sunt pentru Berbeci, aceştia preferând oraşele mari, aglomerate, de preferinţă să locuiască în cel mai select cartier, iar casa sa să fie admirată de fiecare trecător. Casa perfectă pentru cei născuţi în această zodie este, aşadar, una pe mai multe nivele, niciodată de prost gust, cu un aspect exterior îngrijit constant şi culori calde care să le mai tempereze impulsivitatea specifică. Reprezentanții acestui semn zodiacal, chiar dacă sunt persoane impulsive, adoră căldura și confortul, de aceea își vor crea un interior modern, care să le satisfacă toate cerințele.

Elemente de design – Spiritul războinic al semnului se exprimă prin piesele puternice şi obiectele decorative de sine-stătătoare din metal, fier forjat sau lemn. Berbecul este un reprezentant simbolic al culturii native americane, și nu va fi nimic ieşit din comun să găsiţi în casa Berbecului pături, măşti, arme și alte piese de artă de origine americană. Tipic Berbecului, dispreţuieşte orice obstacol îi stă în cale – și această trăsătură se exprimă în casă cu o absență notabilă de piese mici de mobilier peste care pot da din neatenție, din impulsivitatea care-i caracterizează. Veţi da în schimb peste lămpi, vaze, covoraşe, perne, trandafiri roşii (sau alte plante cu flori roşii cum ar fi begoniile sau muşcatele). Efectul este cu atât mai puternic cu cât acestea sunt aşezate în aşa fel încât să contrasteze cu albul sau cu altă nuanţă deschisă: un trandafir roşu într-o vază albă, pernuţe decorative pe o canapea albă etc. Și să nu uităm: lemnul de cireş este preferatul lor când vine vorba de mobilă! Este puțin probabil ca un Berbec să petreacă prea mult timp cu întreținerea și curățenia casei. Tocmai de aceea este mai bine ca aceştia să pună în aplicare elemente de design cu întreținere redusă, fără complicații, cu linii curate şi simple. Haosul interior, care îl va caracteriza dacă nu va face eforturi în acest sens, este o altă trăsătură a Berbecului. Deci, trebuie să găsească soluţii mai rapide în a se organiza şi în gospodărie. Mai mult spațiu de stocare, de preferință dressing-uri, pot adăuga aromă şi echilibru caselor lor de multe ori haotice.

În ceea ce privește elementele de decor, acestea sunt unele de lux, iar senzația de spațiu și vibrația vor domni în casa Berbecilor. Vor încorpora fără doar şi poate un element de foc în casele lor, lucru de altfel recomandabil pentru Berbeci, cum ar fi de exemplu un şemineu. Fiind primul semn al zodiacului, optimismul tineresc denotă din faptul că le place să riște în amenajări. Camerele lor vor reflecta întotdeauna vitalitatea și pofta de viață. S-ar putea să încerce să-i facă şi pe copii să se simtă confortabil în spațiul lor; de exemplu, să le proiecteze un loc numai al lor unde, pe un covoraş roşu, bineîneţes, să stea la depănat poveşti. Canapeaua roșie creează toate condițiile unei camere tipice pentru Berbeci. Alegerea acestei culori este o caracteristică a flăcării, fiind perfect echilibrată de un perete de culoare albastru închis (cerneală). Covoarele sunt, în general, imitaţii de piele de animal, şi vin aproape ca nişte răspunsuri la instinctele războinice latente ale semnului. Fiecare element decorativ din casa Berbecului pare că poruncește ceva, fiind distinctive în recursul lor estetic şi reflectând principalele trăsături de caracter.

Culori – Berbecul este la origine îndrăzneț, puternic şi izbitor, iar datorită elementului său de bază,  focul, obligatoriu spațiul în care trăiesc este adesea alimentat cu nuanțe de roșu declarativ – variind de la grena și roşu aprins până la portocaliul moale (vermilion). Fie că este vorba de o bucătărie adusă la nivel de artă, o cameră de zi Zen sau un dormitor plin de viață, Berbecul se va exprima în primul rând printr-o paletă de foc, cum ar fi roşul, portocaliul și galbenul soare, dar nu vor lipsi nici unele nuanţe de roz (flamingo).

Lucruri pe care nu le veţi găsi în casa unui Berbec – Pereții. Casa are pereţi doar că foarte puţini! Berbecii disprețuiesc noţiunea de “bloc”, iar în timpul renovărilor, primul lucru care dispare dintr-un plan de casă al unui Berbec sunt pereții inutili. Un alt lucru pe care nu îl veţi regăsi într-o casă de Berbec sunt elementele care ţin de apă, cum ar fi o fântână de interior. Apa stinge focul atât de prezent în personalitatea lor, astfel încât Berbecii au tendința de a sta departe de caracteristicile acvatice în spațiul lor de viață.

Lucruri pe care le îndrăgesc – Lumânările – le place „compania” unor lumânări aprinse, cu un parfum picant care să-i energizeze și să le înalțe spiritul. Un alt element ar fi un pat ridicat pe un piedestal, dacă se poate amplasat într-o cameră situată pe cel mai înalt nivel din casă.

Florile ideale – Lalelele și crinii portocalii. Într-o casă de Berbec nu prea veţi întâlni plante spinoase, cum ar fi cactusul.

TAUR (20 aprilie – 20 mai)

Condus de Venus, planeta frumuseții, Taurul preferă confortul, securitatea și un mediu cald și pașnic. Cea mai bună mâncare și decorul cel mai intim așteaptă în spatele ușilor unui spațiu aparținând nativului Taur. Taurul are reputația de a fi structurat și stabil, fiind orice altceva, dar numai plictisitor nu. Nativul acestui semn zodiacal are gusturi deosebite și iubeşte să ia de la viaţă cele mai bune și fine lucruri. Deoarece este un semn de pământ, îi place să se simtă confortabil și să nu fie nevoit să caute distracţia în afara propriei locuinţe. Deci, este logic să îşi dorească toate luxurile preferate la domiciliu, cum ar fi o pivniță cu vinuri alese, un bar completat cu scaune comode, o colecţie impresionantă de filme sau o bibliotecă generoasă. Evident, toate acestea îşi pot găsi locul numai într-o casă pe măsură.

Caracteristici

Stilul de design – Lux tradițional – Casa unui Taur este, de cele mai multe ori, o investiție valoroasă și un simbol al statutului său social. În plus, confortul, luxul și stabilitatea sunt vitale pentru aceste ființe, de unde și atracția deosebită pentru estetică. Proiectarea unui interior cu mult bun gust și sensibilitate este în natura Taurilor. De obicei, impresia dominantă într-un refugiu al Taurului, foarte indulgent cu sine, este de odihnă, relaxare, frumusețe și mulțumire profundă. Și nu trebuie scăpate din vedere nici căldura, eleganța atemporală și ritmul lent înrădăcinat în timp. În ceea ce privește finanțele, de care, între noi fie vorba, Taurii nu duc lipsă deloc, aceștia vor prefera să opteze pentru materiale, tapiserii și draperii din pluș, care adaugă volum și grandoare unui spațiu. Mărirea, extinderea, lărgirea locuinței dar și completările sunt permanent în mintea lor. Taurilor le place luxul, iar proprietatea imobiliară este sacră pentru ei şi are o valoare sentimentală inestimabilă. Este un semn guvernat de elementul Pământ, de aceea în locuinţa lor se vor găsi foarte multe plante. Stilul reprezentativ pentru această zodie este oarecum unul rustic dar cu tente moderne. Pentru Tauri este mai bine să stea mai departe de agitația orașului. Locuința potrivită pentru ei este o cabană la țară, cu un teren mare. Aici, reprezentanții acestui semn zodiacal vor avea posibilitatea nu doar să-și manifeste grija pentru familie, dar și să se ocupe de agricultură sau să creeze, să admire peisajele frumoase și să fie fericiți. Nativii acestui semn zodiacal sunt cunoscuţi ca fiinţe extrem de practice şi totodată active, iar casa lor de vis trebuie să le ofere posibilitatea de a se desfăşura prin activităţi plăcute, dar utile. Firi pragmatice, se vor uita întotdeauna la funcţionalitate, dar asta nu înseamnă că vor neglija total luxul. Permanentul gând la viitor îi va determina să aleagă o casă inclusiv cu cameră pentru copil, deşi acesta nici măcar nu este în plan pe moment. Taurii sunt făcuţi parcă pentru activităţile gospodăreşti, de aceea o grădină este imperios necesară, la fel şi o curte spaţioasă ce poate fi umplută cu flori, dotată cu un foişor pentru relaxare şi chiar o terasă, pe care cel mai adesea o vor prefera amenajată într-un mod rustic. O locuinţă la ţară, unde pot creşte atât plante, cât şi animale, unde nu sunt deranjaţi de curioşi sau iscoditori şi unde pot locui în linişte doar cu propria familie, este casa perfectă pentru Tauri. Aceștia se vor bucura de natură, se vor dedica spaţiului exterior, care va arăta ca un colţ de paradis, şi va avea grijă, în acelaşi timp, să îşi asigure tot confortul necesar care este, de asemenea, extrem de important pentru acest semn zodiacal.

Elemente de design – Fascinația Taurului pentru lux îi dă acestuia un puternic sentiment de împământenire, de prindere a rădăcinilor și de siguranță și securitate. De la oglinzi mari, la lămpi cu o bază largă și lustre pandantiv, obiectele cu proporții considerabile sunt ideale pentru schema de accesorii a unui Taur. În același timp, direcția este una satisfăcătoare, clasică și atemporală. Formula sacră a decorării locuinței unui Taur își are originea în elementele „mari și confortabile”. Esența acestui semn zodiacal ține de securitate și stabilitate. Fiind profund legat de pământ, Taurul se simte mângâiat de un mobilier supradimensionat, seturi mari și canapele de pluș. Lămpile sunt și ele selectate mai ales pentru suporturile lor solide, televizoarele sunt niște mici ecrane mamut, iar operele de artă sunt gigantice. Tapiseria bogată acoperă mobilierul lipsit de suplețe, iar draperiile sunt grele și cu modele elaborate. Cu o vădită apreciere a obiectelor luxoase și scumpe, Taurul va face investiții inteligente în casă, având permanent în minte îmbunătățirea valorii globale a acesteia, dat fiind nivelul de viață excesiv de costisitor care îl caraterizează. Tradiția este numele amenajării interioare, atunci când vine vorba de Taur. Cu o limpede înclinație spre dragoste și artă, acest semn iubește finisajele de înaltă calitate, designul frumos și decorul clasic.

Veselul și senzualul Taur apreciază interioarele simple, bazate în principal pe confort și fast. Uneori, natura lui conservatoare îl face un pic cam rezistent la schimbare, dar casa lui va reflecta întotdeauna o predilecție spre lucruri frumoase. Antichitățile, florile proaspete și țesăturile moi și pufoase i se vor potrivi perfect. Acest colector de inimi cu talent pentru prepararea alimentelor, are tot ceea ce ar putea avea nevoie cineva într-o bucătărie, atât pentru a găti cât și pentru a se distra (fiind, de altfel, și un mare gurmand). Sufrageria este locul perfect pentru relaxare. Mobilierul de bună calitate este adesea asociat cu un pian sau un sistem audio high-tech, fiind că Taurul iubește muzica. Semnul lor este, de asemenea, în strânsă legătură cu covoarele, carpetele și mochetele. Dormitorul unui Taur, parcă desprins dintr-o fotografie a Palatului Versailles, va reflecta efortul acestuia pentru tot ceea ce este bogat, armonios, plăcut, practic, moale și palpabil, de la mobilier, corpuri de iluminat și accesorii. Nu în ultimul rând, poate de cea mai mare importanță pentru foarte mulți dintre nativi, bucătăriile și zonele de servit masa spațioase și bine organizate sunt vitale în casa unui Taur. Sunteți de admirat pentru că știți întotdeauna ce vreți și ce vă place. Nu prea există cale să vă răzgândiți. Veți alege întotdeauna detalii elegante – perdele fin croite, lenjerie de pat la comandă – pentru a face din casa dvs. un adevărat refugiu. Aveți grijă totuși la prea multă opulență. Adăugați elemente de bază, cum ar fi cadre bogate de lemn, fețe de masă din mătase fină, plăpumi ample și teancuri întregi de perne de pluș. Relaxarea supremă pentru un Taur este, ca după ce a trudit la amenajarea somptuosului său cămin, să se desfete cu un pahar de vin.

Culori –  Verdele este o culoare clasică, ce va aduce mereu o vibrație a luxului în orice spațiu, mai ales în cel al unui Taur. Dar nici tonurile de pământ, auriul, negrul, trandafiriul, maroul neutru modest sau rozul nu sunt departe de a îndeplini dorința de rafinament a nativului. Taurul iubește posesiunile sale materiale, de care este extrem de atașat. Aceştia îşi vor decora casa, cu nuanţe neutre, inspirate din natură: maro, bej, cărămiziu, galben sau verde.

Lucruri pe care nu le veți găsi în casa unui Taur – O bucătărie simplă sau un frigider gol. În Taur bate o inimă de gurmand rafinat, care se simte înfometat spiritual fără o sursă nesfârșită de mâncăruri alese.

Lucruri pe care le îndrăgesc Pernele sunt printre favoritele acestui semn zodiacal, deoarece acestea sunt moi, confortabile și intime, trezindu-i amintiri amoroase. Artefactele tradiționale în stiluri baroc și rococo sunt pe locul al doilea. Deși este un semn de pământ, Taurului îi plac moliciunea, delicatețea, grația și flexibilitatea mai ales când vine vorba de pardoseli. Deci, întotdeauna veți găsi o mochetă sau un covor pufos la picioarele Taurului, nu dușumele reci din lemn.

Plante ideale Florile parfumate, cum ar fi trandafirii și crinii, îl fac pe Taur să păstreze profunda sa legătură cu natura. Plantele cu flori și cele ornamentale îi favorizează pe Tauri.

GEMENI (21 mai – 20 iunie)

Cei a căror viaţă este guvernată de Mercur au o fire duală, drept urmare şi locuinţa lor trebuie să fie una al cărei spaţiu să fie adaptabil cerinţelor mereu în schimbare a nativilor din Gemeni. Flexibilitatea este cea care trebuie să caracterizeze casa perfectă pentru ei şi pentru aceasta este nevoie de mult spaţiu în care Gemenii să se poată atât aventura în natura înconjurătoare, cât şi să lenevească în locuri confortabile. Din punct de vedere al spațiului, mediul urban este cel ideal pentru locuinţa acestor nativi, de preferat metropolele unde cultura este ridicată la rang înalt. Varietate și schimbare sunt cele două cuvinte de ordine într-o casă de Gemeni. În calitate de creaturi care au nevoie constant de stimularea fluxului de circulație, Gemenii tipici preferă să trăiască într-un mediu urban în care tendințele de design și ideile noi prosperă. Oamenii născuți sub acest semn zodiacal au nevoie de mult spațiu, de rafturi suplimentare pentru a-și afișa revistele și colecțiile lor eclectice, stilul fiind, în general, unul modern. Diferitele sezoane îi inspiră la adevărate ”tratamente” de renovare în aspectul camerelor. Gemenii vor lua întotdeauna în considerare fluxul regulat de persoane, întrucât le place să se distreze și să primească musafiri. Nativul Gemeni este ușor influențabil, un mare comunicator și mereu la vânătoare de lucruri noi. Este condus de gemeni, ceea ce înseamnă că are două fețe foarte opuse față de el însuși, făcându-l să pară eclectic. Este singurul semn care poate iubi stilul tradițional sau modern dar, în acelasi timp, se poate îndrăgosti într-o clipă de următoarea tendință de design care este la modă. Nativii zodiei sunt prietenoşi, vorbăreţi şi puţin distraţi. Gemenii sunt oameni ai comunicării prin excelenţă, deci au nevoie de Wi-Fi peste tot în casă – nu doresc să piardă un mesaj, un tweet, un share important sau un apel pe Skype. Pentru întâlnirile personale, Gemenii  adoră să se întâlnească în sufrageria de acasă cu un vechi coleg de şcoală. Cel mai important lucru pentru un nativ din Gemeni este să ţină degetul pe pulsul vieţii, chiar și acasă, iar locuinţa sa este un adevărat templu al comunicării.

Caracteristici

Stilul de design – Eclectic modern – Stilul eclectic, elementele care nu sugerează nici măcar pentru o clipă senzația de greutate sau inamovibilitate, piesele de mobilier portabile și ușoare, blaturile rotunde, operele de artă și lămpile pandantiv, podelele de culoare deschisă care reflectă lumina și pereții albi, sunt doar câteva din capriciile de amenjare ale Gemenilor, o invitație simbolică la o casă plină de oaspeți, care creează ideea de spațiu, mișcare și mobilitate, atât de necesare nativilor. Sentimentul de spațiu este foarte important pentru Gemeni, întrucât le va permite adăugarea de noi elemente pe care nativii le caută cu atâta sârg. Cele mai recente modele de uși din sticlă și ferestre, mobilierul practic, arta modernă, culorile halucinante și interioarele vesele arată grozav în casele lor. Preferă frumosul și modernul, atât timp cât acestea pot aduce oamenii împreună. Gemenii sunt greu de întrecut atunci când vine vorba de design interior. Stilul său este cu siguranță „cel fierbinte”, nu „cel potrivit”. Din fericire, au un bun gust fabulos.

Mereu dornici de cunoaştere şi înclinaţi spre domenii culturale, Gemenii preferă o locuinţă al cărei aspect exterior să denote o arhitectură modernă şi sunt adepţi ai stilului minimalist, când vine vorba de amenajare interioară sau peisagistică. Un teren îngust nu va fi niciodată pe placul acestor nativi pentru că nu le oferă mai multe posibilităţi de petrecere a timpului, aceştia dorind atât piscină, cât şi spaţii de relaxare, alee pentru plimbare, dar şi loc de întors maşina. Locuinţa ideală îmbină întotdeauna funcţionalitatea cu posibilitatea de schimbare. Adesea Gemenii vor face mutări de mobilier, renovări, redecorări, iar tendinţele culturale îşi vor lăsa mereu amprenta asupra aspectului. Pentru Gemeni nu este o problemă să-și schimbe locuința, chiar și de câteva ori pe zi. Ei nu sunt atașați de casă, ca de altfel, de nimic altceva. Principala doleanță a Gemenilor este ca locuința lor să fie luminoasă, frumoasă, extravagantă și neobișnuită. Pentru a-și restabili forțele, reprezentanții acestui semn zodiacal au nevoie doar de câteva ore și mult aer – după care pot să-și continue activitatea, deoarece se știe că Gemenii au mereu câte ceva de făcut. Gemenii vor fi în permanenţă înconjuraţi de cărţi şi reviste, sau orice le poate oferi accesul spre cultură şi informaţie. Este un semn caruia îi plac schimbările şi mereu este în pas cu ultimele tendinţe. Vor acorda o atenţie deosebită amenajării locurilor destinate socializarii din casă, livingul, zona în care se servește masa sau chiar bucătăria.

Elemente de design – Gemenii se străduiesc să obțină un decor echilibrat, special creat pentru divertisment. Fie că este vorba de petreceri generoase sau adunări ocazionale, acestui semn îi plac spațiile plăcute vizual, gata să primească meseni. Din perspectiva unui Geamăn, decorul ar trebui să fie doar unul agreabil, să existe un anumit nivel de simetrie și un contrast în fiecare spațiu. Gemenii se simt la fel de confortabil și într-un cort și într-o cameră de hotel de lux, căminele lor reflectând în special adaptabilitate. Plin de viață și sociabil, mobilierul din living este cu grijă prevăzut pentru ușurința conversației, iar accesoriile sunt atent selectate pentru a încuraja discuția. Cu o vădită referire la dualitatea personalității lor, piesele de mobilier și decorațiunile Gemenilor sunt adesea afișate în perechi. Fascinați de noile tendințe, vor fi primii care vor dori să obțină un nou look. Gemenii sunt atrași de stilul modern, cu linii simple și finisaje metalice. Sunt proverbiali pentru mintea lor activă, imaginația fertilă și… schimbările în dragoste. Din moment ce Gemenilor nu li se pare un lucru așa de dificil să se adapteze la primenirile constante, ei pot amesteca dar și păstra, totodată, aranjamentul original în amplasarea mobilei sau chiar a accesoriilor. Cu alte cuvinte, pot la fel de ușor să opteze pentru nou, dar pot să și șovăie în privința lui. Astăzi, eleganții Gemeni pot decide să pună în aplicare un design modern și minimalist, în timp ce mâine, pot lua hotărârea de a introduce o serie de elemente diferite, doar pentru a fi în pas cu moda. Per ansamblu, stilul de viață foarte urban, tineresc și rebel face ca opțiunile de design și abordarea Gemenilor să fie strâns legate de muncă și divertisment. Dezordinea poate fi și ea prezentă în casele lor, dar ar face bine să o evite, în scopul de a permite circulația energiilor pozitive.

Culori – Chiar dacă galbenul este culoarea lor, Gemeni se bucură și de nuanțele strălucitoare de albastru și verde, cu condiția ca acestea să fie vibrante. Este o zodie de aer, pentru care culorile deschise de galben şi portocaliu nu trebuie să lipsească din locuinţă.

Lucruri pe care nu le veți găsi în casa Gemenilor – Gadgeturi de anul trecut. Nativii acestui semn zodiacal sunt maeștrii ai interacțiunii, fiind mereu în căutare de telefoane, televizoare, tablete și alte dispozitive digitale pentru a le achiziționa pe cele mai recente de pe piață.

Lucruri pe care le îndrăgesc – Vaze, boluri și recipiente din forme neregulate, organice. Ca o reflecție a dualității lor inerente, Gemenii vor simți o constrângere în a afișa în spațiul de locuit elemente-perechi.

Plante ideale – Gemenii au o conexiune mistică cu energia violetă a lavandei.

RAC (21 iunie – 22 iulie)

Empatic și avid de relaţii, nativul este un vindecător natural de suflete. Racii îşi petrec ore în şir pentru a-şi răsfăţa prietenii cu bunătăţi făcute în casă, prăjituri, gemuri, sucuri naturale, prilej cu care îşi ascultă interlocutorii cu bunăvoinţă, gata să îi ajute să scape de stresul zilnic. Pentru Raci, o bucătărie bine utilată este o necesitate, mai ales dacă are şi un loc de repaus, o măsuţă, loc în care vizitatorii pot sta în timp ce ei trebăluiesc. Ca orice Rac grijuliu, care se respectă, nativul îşi protejează spaţiul personal şi familia, astfel încât să se simtă mai în siguranţă, motiv pentru care îşi asigură locuinţa cu ferestre şi uşi trainice, sau chiar cu un sistem de alarmă. Rareori veţi găsi un Rac care să trăiască într-o casă profesionist decorată. Regulile de interior nu prea se aplică la Raci, care parcă se prind cu cleştii de trecutul lor. Spiritul nostalgic, „agravat” de o mare dragoste pentru familie, îi fac să acumuleze şi să se atașeze de orice lucru cu valoare sentimentală.

Caracteristici

Stilul de design – Farmhouse – Racul îşi face simţită prezenţa fără însă a domina. Spațiul lor este un înveliș atrăgător şi emoțional în care oamenii, fie ei membrii ai familiei sau prieteni, se vor lovi unii de alţii. Doresc în jurul lor doar lucruri care îi inspiră viață. În cele din urmă, rezervaţi-vă un spațiu sacru pentru fotografiile de familie, pentru că, şi acesta este un alt semn al laturii voastre sentimentale. Uitându-vă la ele, este cea mai rapidă cale de a vă reumple bateriile și de a vă simţi acasă. Racii adoră stilul clasic, sofisticat și conservator. Acești esteți astrologici se simt minunat dacă locuința lor seamănă cu un muzeu. Elementele decorative, mobilierul scump și stilul elegant – toate acestea reprezintă un mediu confortabil pentru Raci. Racul este un semn de apă, drept urmare decoararea casei acestuia va conţine elemente specifice. Este de obicei o fire sensibilă şi introvertită. Spaţiul aferent locuinţei trebuie să fie unul generos în care Racul să se poată bucura de tot confortul. Grădina cu flori din faţa casei este nelipsită, la fel şi balansoarul, unde poate citi o carte, sau pergola sub care îşi va savura cafeaua în dimineţile însorite. Acesta va fi fericit într-o casă cu vedere la mare, dar dacă nu este posibil se va mulţumi să amenajeze în propria curte un lac artificial sau o piscină a cărei apă va fi verificată adesea. Deşi spaţiul exterior cât mai larg le este pe plac, Racii nu îşi doresc neapărat o locuinţă grandioasă, ci mai degrabă una pe un singur nivel de care, însă, să se poată ataşa, şi care să le asigure strictul necesar.

Elemente de design – Prietenos din fire, acesta preferă mai mult accentele rustice şi tradiţionale într-o casă. Niciodată nu-l vor lăsa indiferent obiectele mai neşlefuite, nefinisate. Aruncaţi într-o atmosferă spațioasă şi confortabilă câteva accente actuale şi moderne și acest semn se va simţi ca acasă. Nimic nu este mai rustic decât un decor natural, realizat fără prea mult efort. Instinctul puternic protector al Racului duce la interioare care emană căldură și confort. Racilor le place să aducă viață într-o cameră și au un simț ascuțit al modului de a crea ambianța perfectă. Datorită importanței pe care o acordă familiei, inclusiv vecinilor și prietenilor, casa lor se va simţi întotdeauna plăcută și ospitalieră. Scaunele confortabile, pernele somptuoase și bucătăriile primitoare sunt o necesitate pentru Raci, potrivindu-li-se ca o mănuşă. Îi place, de asemenea, să se înconjoare de obiecte sentimentale. Racul este un semn zodiacal pentru care afecţiunea și asigurările constante de dragoste sunt vitale. Intuitivii Raci îşi privesc de multe ori casele ca pe nişte sanctuare în care să se poată retrage din lumea aspră şi dură. O casă perfectă pentru un Rac este o imagine a îndepărtării blânde de lumea exterioară, un simbol tipic de securitate dar şi de izolare, cu o evidentă legătură cu trecutul. Pentru că le place foarte mult lumina naturală, Racii ar trebui să aibă o casă bine aerisită şi luminată. Nu uitați să daţi perdelele la o parte pentru a nu bloca lumina naturală – și de la soare şi de la lună – la care sunteţi atât de sensibil. Antichitățile, bijuteriile şi fotografiile de familie, toate se găsesc la loc de cinste în această casă. Atent, atât în gospodărie, cât și în alegerea cuvintelor, Racul poate să nu-și petreacă prea mult timp în structurarea meticuloasă sau decorarea proprietății sale, dar casa lui va fi întotdeauna extrem de locuibilă, primitoare și confortabilă. Bucătăria, care, după toate probabilitățile, va fi una tradițională şi simplă, trebuie să dobândească rolul de loc de întâlnire şi unire a familiei. O bucătărie deschisă este indicată în cazul Racilor, pentru a putea socializa și a se juca cu copiii. Mobilierul vechi de grădină, o caracteristică a semnelor de apă, va părea minuscul în comparaţie cu tonele de plante şi flori, fiecare în parte făcându-l extrem de fericit pe Rac. Camera de zi va apela la cele mai multe obiecte decorative bazate pe nostalgia inimii Racului. Rafturile vor acoperi un întreg perete, pentru a se potrivi fondului de carte prețioasă al crustaceului. În general, decorul nu pare unul conștient, tendința Racului fiind aceea de a deţine lucruri cu aspect organic, după care acest semn zodiacal tânjeşte. Casa nativului din Rac trebuie să ofere în primul rând sentimentul de acasă, apoi să îi dea siguranţa dorită. Din acest motiv, casa perfectă pentru Raci este cea solidă şi cu gard care nu permite o vedere din exterior.

Culori – Guvernat de Lună, culorile selenare au un efect calmant asupra Racului, înconjurând-se de albastru marin, alb-opal și alb-perlă sau galben acoperite cu accente de argint. Pastelurile sunt o altă paletă de culori preferată de Raci. În general, o casă de Rac va arăta confortabil și comod. Sensibil şi extrem de capricios, Racul se înconjoară de accesorii care să-i reprezinte spiritul acvatic și care să-i consolideze legăturile de familie. Culorile pe care le va folosi în amenajarea locuinţei vor fi albastrul, argintiul sau albul. Albastrul, acvamarinul şi verdele sunt culorile potrivite pentru casa crustaceului. Iubitori de relaxare, cei născuţi în zodia Racului vor folosi și culori precum violet, roz sau taupe pentru vopsirea casei şi se vor asigura că zona în care locuinţa lor este amplasată este una liniştită, fără evenimente majore sau mare aglomeraţie.

Lucruri pe care nu le veţi găsi în casa unui Rac – Mobilier modern elegant și decoraţiuni futuriste – care-l vor trimite pe Rac rapid înapoi în cochilia sa.

Lucruri pe care le îndrăgesc – O galerie foto de familie în apropierea unui antreu sau ca punct focal în camera de zi. Nativii din acest semn zodiacal au un dar al cusutului și sunt foarte atraşi de dantelării. Casele lor afișează o mare varietate de dantele, împletituri și alte materiale artizanale, sub formă de pături, cuverturi, huse de pernă, fețe de masă etc.

Plante ideale – Racii sunt grădinari avizi și tuturor plantelor și florilor le vor merge bine în casele lor. Racul se bucură de ghivecele cu plante, purtând de grijă cu generozitate fiecărei flori în parte.

LEU (23 iulie – 22 august)

Semn de foc regal, nativul Leu nu concepe drept casă perfectă decât un adevărat castel care să se ridice la rangul puterii lor. „Strălucire” este cuvântul care caracterizează locuinţa ideală a celor născuţi în acest semn zodiacal, iar luxul, confortul exagerat, aranjamentele artistice sunt alte elemente esenţiale pentru ca un Leu să se simtă bine în propria casă. Înclinaţi spre distracţie, nativii zodiei vor prefera o curte cu adevărat impresionantă, dotată cu mobiler modern sau medieval, care să reflecte însă opulenţa şi puterea financiară. Sub nicio formă, Leii nu se vor simţi acasă într-un spaţiu limitat, care să îi încorseteze. De regulă, preferă oportunităţile oferite de mediul urban, dar o casă de vacanţă la munte nu îi va deranja defel. Cât mai multe proprietăţi, pentru diverse necesităţi, dar şi pentru petrecere a timpului liber în cât mai multe modalităţi, reprezintă soluţia pentru această zodie.

Caracteristici

Stilul de design – Maximalist – Stilul Leului în amenajări interioare este alimentat de o strălucire cu energie solară. Totul în spațiul său de locuit este proiectat pentru a fi maiestuos, regesc. Le place atenția, indiferent dacă o oferă sau o primesc. Ca lider natural al grupului din care fac parte, nimic nu îi face mai mult plăcere decât să găzduiască cu generozitate o petrecere mare, care să îi aducă toți prietenii împreună. Preferă o casă cu mult spațiu de distracţie, inclusiv o sală de luat masa, de dimensiuni generoase și camere de oaspeți. Desigur, își vor dori și o baie luminoasă, superbă, cu oglinzi generoase, astfel încât caracterul leonin (sau coama, dacă vreţi) să se reflecte şi să fie în centrul atenţie. De cele mai multe ori, Leii au grijă ca locuinţele lor să fie unele extrem de atractive şi în acest sens se dovedesc talentaţi şi creativi, atât în amenajarea exterioară, cât şi în cea interioară. Pasionaţi de spaţiul exterior al casei, aceştia vor investi mereu timp, dar şi sume considerabile pentru a avea o grădină de vis sau pentru o terasă primitoare. Leul are nevoie de libertate și spațiu. Casa viselor pentru Lei este atât de mare, încât nu încape în mintea lor. Totul în jurul lor trebuie să fie elegant și luxos. Leul are nevoie ca fiecare oaspete să observe gustul lor rafinat, de aceea, locuința Leilor este plină de tot felul de obiecte de artă. Leii se remarcă prin creativitatea şi imaginaţia debordante de care dau dovadă. Acestora le place să strălucească şi să impresioneze. De obicei, Leii preferă stilurile moderne, spațiul lor de viață fiind în plan deschis, cu multă lumină naturală şi căldură solară.

Elemente de design – Fiecare element, chiar și o simplă pernă, captează atenția cu individualitatea lui dinamică. Extrem de pasionat de artă, Leul este atras de picturi de mari dimensiuni sau de artă care ilustrează animale puternice. Aurul este o altă caracteristică notabilă în interioarele Leilor. Creativul și coloratul Leu are un stil aparte şi diferit, asta şi datorită naturii lui ambițioase şi a personalităţii puternice. Acest semn nu se teme de lumina reflectoarelor, atunci când vine vorba de decorare. Leii îmbrățișează spațiile pline de culoare care reflectă latura lor pasională şi generoasă, fiind foarte mândru de casa frumoasă pe care el singur a decorat-o. Iubește luxul şi eleganţa, accesoriile exotice, iluminatul ornamental și oglinzile.

Bucătăria este de obicei echipată cu o insulă sau o masă mare, astfel încât oaspeții să-l poată vedea în timp ce gătește. Barul unui Leu este întotdeauna bine aprovizionat. Are orice fel de băutură, oricât de fină. Pe de altă parte, Leul petrece mult timp în dormitorul multifuncțional pe care şi l-a creat. Opulenţa şi luxul sunt cele două cuvinte de bază în jurul cărora gravitează ideile de proiectare ale magnificului Leu. Tot ceea ce deţin trebuie să fie (sau cel puțin aşa le place lor să creadă) de o clasă superioară. Când vine vorba de arhitectură, acest semn este strâns asociat cu castele, palate, gospodării regale, catedrale, mobilier de catifea și spații imense, elegante, marmorate. Prin urmare, toate acestea se pot regăsi oricând pe lista dorinţelor unui Leu. Leul tânjeşte, însă, după căldură și un anumit grad de intimitate, mai ales atunci când dorește să se odihnească. În realitate aceste două orientări, cea spre lux şi cea spre intimitate, se cam exclud una pe cealaltă. În adâncul inimii lor, vor fi întotdeauna cam fuduli, mândri şi aroganţi. Va trebui însă, să înveţe să fie modeşti și oarecum practici în decorarea locuinței. Cu toate acestea, Leii nu vor uita să se înconjoare de un mobilier de lux drăgălaș, de ursuleţi de pluş sau de pernuţe şi covoare aruncate ici şi colo, tocmai pentru a nu simţi “răcoarea” unui spaţiu imens. Celor mai mulţi Lei le place să dețină un animal de companie. Casele lor trebuie să aibă un simţ „diferit” de grandoare. Calitatea superioară a produselor, a mobilierului, a materialelor, este, pentru Leii, de o importanță majoră. Și zona de dormit trebuie să fie destul de generoasă. Elementele ultra-moderne și contemporane au mare trecere la aceşti nativi. Iubesc să fie în centrul atenției. De fapt, şi-ar dori ca toată lumea să-i adore.

Culori – Paleta de culori pe care o folosesc nativii acestei zodii este cea specifică apusului şi răsăritului şi anume roşu, portocaliu, violet sau galben însă, nu se feresc nici de albastru. Îndrăzneţele roșu-portocaliu şi galben domină de departe amenajarea casei moderne a Leului cu trimitere la atașamentul spiritual al zodiei la soare. Auriul ocupă, de asemenea, un loc important, ca a doua culoarea de bază, subliniat fiind de un negru intens. Vopsiţi un perete într-o culoare îndrăzneaţă, ca cea a soarelui strălucitor la o zi de plajă și adăugaţi apoi o oglindă aurită, pentru a vă admira zâmbetul de milioane (sau agăţaţi o operă de artă impresionantă).

Lucruri pe care nu le veţi găsi în casa unui Leu – O gazdă Leu vă va lăsa mut de uimire, şi va încerca cu blândeţe să vă facă să plecaţi din casa lui impresionat de ceea ce aţi văzut, întrucât nu tolerează critica, mai ales cea care ţine de simţul lor estetic, de stilul lui, pe care, de ce să nu recunoaştem îl are din plin.

Lucruri pe care le îndrăgesc – Soarele şi/sau motivele solare. Nativii din această zodie îşi trag puterea spirituală de la soare, și prețuiesc reprezentările acestuia în casele lor. Dormitorul este bârlogul Leului, iar patul lui este unul formidabil – şi în dimensiune și în extravaganță.

Flori ideale – Gălbenelele și floarea-soarelui. Leii au o afinitate pentru arborii de citrice, deoarece ambii împărtășesc esența soarelui.

FECIOARĂ (23 august – 22 septembrie)

Fecioarele sunt în mod natural orientate spre detalii, conștiincioase și responsabile. Nativilor le place să planifice, să organizeze și să îşi ţină curăţenia locuinţei din scurt. Fecioarele cheltuiesc multă energie şi pentru cele mai banale anexe – un dulap și o cămară bine organizate, unde fiecare lucru este la locul lui. O altă caracteristică a visului unei Fecioare – când vine vorba de casa proprie – este  un aspirator super-performant, pentru că singurul lucru mai bun decât organizarea este curățenia. Fecioara are un ochi extrem de abil, care observă fiecare detaliu, cât de minuscul. Are nevoie de ordine, de organizare și de curățenie, altfel o ia razna. Deoarece semnul zodiacal Fecioară aparține elementului Pământ, preferă materialele naturale. Oamenii îi apreciază personalitatea utilă și practică, precum și nevoia de armonie la domiciliu. O casă ordonată este ideală pentru nativii zodiei. Nu doar interiorul casei trebuie să sclipească de curăţenie, ci şi spaţiul exterior. Adesea preferă confortul de la bloc, unde balconul va fi oaza cu flori unde îşi va petrece majoritatea timpului liber, dar dacă vorbim despre o casă, atunci aceasta va fi una mică, decorată cu multe obiecte handmade, amplasată într-o zonă liniştită şi dotată cu utilităţile necesare. Nu sunt adepţii opulenţei, ci mai degrabă a spaţiilor simple, elegante şi foarte ordonate. Și ea cu un dezvoltat simț estetic, și un caracter harnic și metodic, Fecioara iubește decorul minimalist, mai ales pentru faptul că îi sunt necesare doar obiectele esențiale pentru a fi fericită. Acest semn iubește, de asemenea, spațiile moderne, cu nuanțe liniștitoare, neutre. Atenția acută la detalii denotă atracția către linii curate și spații organizate, practice. Meticuloasă și organizată, Fecioara nu poate suporta dezordinea observând și cele mai mici scame. Efectiv, în casa unei Fecioare poți mânca de pe jos.

Caracteristici

Stilul de design – Rustic modern – Nativii acestui semn zodiacal pot fi tradiționali sau moderni și contemporani în stilul lor decorare. Oricare ar fi, însă, sursa inspirației lor, cert este faptul că locuința unei Fecioare poate fi un mediu extrem de curat. Ordinea este regula de bază în mintea unei Fecioare. Această nevoie obsesivă de a clasifica și compartimenta fiecare aspect al vieții lor se revelează într-un spațiu de locuit aranjat cu precizia unei truse de prim-ajutor (pe care o veți găsi cu siguranță în baia unei Fecioare). Fecioarele sunt practice, ceea ce înseamnă că veți întâlni rareori în casa lor statuete și tablouri. În casa nativilor acestei zodii, trebuie să fie multe electrocasnice, care vor face totul în locul lor. Tot ce a dobândit civilizația de-a lungul istoriei trebuie să fie în casa reprezentanților acestui semn zodiacal. Desigur, casa perfectă pentru Fecioare are și o grădină sub ferestre și obiecte de anticariat. Ea are nevoie de mult spațiu de stocare, astfel încât casa ei să fie întotdeauna curată și ordonată. Fecioara are o înclinație pentru mobilierul de epocă, mai ales din lemn deschis la culoare și sticlă. Decorul ei este amenajat într-un mod care să faciliteze conversația. Ghidată de un interes deosebit pentru orice lucru mărunt și lipsit de importanță, Fecioara va introduce întotdeauna în decor un mobilier practic, fiind bucuroasă oricând de companie. Platourile cu gustări proaspăt tăiate își vor aștepta clienții în bucătăria ei simplă, dar bine organizată. Casa celor născuţi în zodia Fecioară trebuie neapărat să se încadreze în peisaj de aceea vor prefera o paletă de culori neutră pentru vopseaua exterioară. De asemenea, pereţii nu vor prezenta imperfecţiuni deoarece la Fecioare trebuie ca totul să se armonizeze. Curtea nu va fi una extravagantă şi îndrăzneaţă, dar nu îi va lipsi un living în aer liber pentru relaxare şi primirea oaspeţilor în anotimpul călduros. Un peisaj plăcut, amenajat cu gust este ideal pentru Fecioară care se va bucura de locuinţa sa alături de famile.

Elemente de design – Pe Fecioare nu le deranjează să consume timp și energie atunci când vine vorba de elemente neesențiale, amănunte neînsemnate și lucruri mărunte, dat fiind faptul că ochiul lor excelent format parcă special pentru astfel de ”cotrobăiri” după detalii le facilitează acest lucru. Multe Fecioare tind să fie arhitecți și designeri de interior, deoarece au un dezvoltat simț al planificării în spațiu, și pot gestiona cu succes chiar și cele mai înguste spații. Acesta este motivul pentru care veți observa că cele mai multe Fecioare au un loc separat, destinat pentru aproape orice zonă sau obiect din casă și cu aproape nicio dezordine. Multe dintre ele au întotdeauna pregătite idei excelente de depozitare, iar pe măsură ce le epuizează, află altele noi. Fecioarele pot deține în locuința lor multe mese și dulapuri drăguțe, sertare, rafturi încastrate și coșuri, cutii sau alte recipiente pentru a-și aranja fiecare fleac. Vor face orice le stă în putință să reducă aglomerarea și supraîncărcarea spațiului. Totuși, acest lucru nu înseamnă că le place să-și umple casa cu piese aleatorii de mobilier. Dimpotrivă, ele preferă spațiul larg și structurile plane deschise. Cu destul de mult bun gust în alegerea pieselor, Fecioarele preferă să păstreze totul în casa lor, de la intrare și până în camerele de la etaj, de o eleganță discretă, dar atrăgătoare.

Utilitatea cuplată cu liniile curate și igiena este vitală în aceste spații. Lucrați cu ceilalți oameni într-un echilibru de încredere, cam la fel cum arată și designul spre care aspirați. Grija exagerată pentru detalii și cunoașterea înnăscută a meșteșugurilor vă determină să aveți ca unic scop puritatea. Nu veți arunca niciodată la întâmplare în camera dvs. vreo canapea, un fotoliu sau o măsuță; aceasta trebuie să aibă un compartiment de depozitare pentru cărți și reviste, care să reziste testului timpului. În primul rând, obiectivul dvs. principal este să eliminați orice dezordine. Și aveți dreptate, întrucât un spațiu curat și deschis calmează nervii oricui. Abia apoi, veți dori să accentuați cu vase și suporturi de lumânări din materiale mute, organice. Imaginea unei păduri învăluite în ceață va vorbi de la sine despre dragostea Fecioarei pentru munți și natură, un mediu în care mintea lor se extinde. O canapea ponosită în stil elegant și o paletă de culori discrete, mobilierul din lemn masiv cu elemente expuse, amplasat pe o podea într-o culoare neutră închisă, fac ca o Fecioară să se simtă „acasă” în lumea lor dominată de pământ.

Acești nativi au o slăbiciune pentru țesăturile naturale cum ar fi bumbacul și pânza groasă de sac, cu o textură liniștitoare dar groasă. Fiind un semn de Pământ, lemnul și frunzele joacă și ele roluri principale în jocul Fecioarei de-a designul. Stilul de mobilier artizanal și recurgerea la arta artizanală în general, le asigură Fecioarelor, o legătură profundă cu meserii care practică arta meșteșugului sau prin care se făuresc obiecte de uz casnic-gospodăresc.

Culori – Albastrul luminos, verdele, cremul, taupe (cenușiu), dar mai ales alb. Paleta de culori dezactivate se va regăsi cu preponderență în casele lor, dar și mobilierul din lemn natural. Dacă luați în considerare impulsurile de decor predominante ale unei Fecioare, este ușor să o vedeți trăind într-o casă shabby-chic, fie chiar și pentru un singur lucru, acela de a abunda în culoarea albă, culoarea preferată a Fecioarelor. Mobilierul iese în evidență contrastând frumos cu pereții, care sunt vopsiți fie în albastru, verde-gălbui, gri sau crem. Această zodie va opta pentru culorile neutre, inspirate din natură.

Lucruri pe care nu le veți găsi în casa unei Fecioară – Culorile sintetice, care nu pot fi reproduse din natură, și colecțiile de accesorii decorative, care, în ochii Fecioarei, nu servesc niciunui scop practic.

Lucruri pe care le îndrăgesc – O multitudine de compartimente și recipiente de înmagazinare și mobilier vintage. Fecioarele au o slăbiciune pentru obiectele de epocă care emană istorie, sugerând lunga și solida lor legătură cu pământul.

Plante ideale – Nativii din această zodie iubesc florile mici, luminoase, care fac o declarație împreună, nu pe cele mari, impunătoare. Florile de cireș sunt favoritele Fecioarei, la fel ca și Creasta cocoșului. Pasionaţi de flori, nativii din Fecioară trebuie neapărat să dispună de o grădină spaţioasă, în care florile multicolore şi parfumate să existe din belşug. Aşezate în ronduri, jardiniere, straturi, ghivece, florile vor înfrumuseţa mereu casa Fecioarelor.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.vogue.com/article/decorate-based-on-your-astrological-sign

https://www.housebeautiful.com/lifestyle/g27701397/home-decor-store-based-zodiac-sign/

https://www.marthastewart.com/1508513/home-design-ideas-according-your-zodiac-sign

https://www.architecturaldigest.com/gallery/how-to-decorate-zodiac-sign-astrotwins

http://travel.ro/casa-este-o-reflectare-a-caracterului-locuinta-perfecta-pentru-fiecare-semn-zodiacal/

http://blog.somproduct.ro/cum-sa-va-amenajati-casa-functie-de-zodie/

https://horoscop.kudika.ro/articole/49622/astrologie-detalii-care-ti-fac-locuinta-perfecta-in-functie-de-zodia-ta/pagina-3.html