Deputaţii au dezbătut în plen o moţiune simplă la adresa ministrului sănătății, Nelu Tătaru

Deputaţii au dezbătut astăzi în plen o moţiune simplă la adresa ministrului sănătății, Nelu Tătaru, pe care îl acuză, între altele, de faptul că nu a gestionat corespunzător criza medicală provocată de COVID-19.

Ministrul sănătății a respins acuzațiile, subliniind că sănătatea și actul medical trebuie lăsate în grija profesioniștilor. El a făcut un apel la colaborarea întregii clase politice pentru rezolvarea problemelor.

Nelu Tătaru: Un corp medical care este controlat în aceste momente de Curtea de Conturi la ore suplimentare, la gărzi; un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenție, iar personalul medical torționari. Nu este mult de când erau eroii în halate alb. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare.

Realizator: La rândul său, preşedintele Comisiei pentru sănătate, deputatul social-democrat Florin Buicu, a afirmat că moțiunea nu este împotriva doctorului Tătaru sau a cadrelor medicale. Este un demers prin care au dorit să atragă atenția asupra acelor numiri pe care le consideră controversate în consiliile de administrație de la Unifarm și Antibiotice Iași, a explicat Florin Buicu:

Florin Buicu: Este un semnal de alarmă privind achizițiile și tunurile privind aceste numiri controversate la nivelul conducerii spitalelor. În guvernarea Orban-PNL sănătatea nu este prioritate. Sănătatea românilor a ajuns firmă de pompe funebre, dacă spitalele pot fi conduse de oameni care conduc firme de pompe funebre.

Realizator: Votul asupra documentului este programat mâine, în plenul Camerei Deputaților./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iunie