La prefecturi au fost constitutite comisii de evaluare a pagubelor produse de inundaţii

Premierul Ludovic Orban a declarat aseară, după şedinţa de lucru de la Ministerul de Interne, că la prefecturi au fost constitutite comisii de evaluare a pagubelor produse de inundaţii, pentru a se putea interveni cât mai repede cu fonduri pentru reparaţii şi despăgubirea oamenilor ale căror proprietăţi au fost afectate. Ludovic Orban a precizat că Guvernul poate apela şi la fonduri europene, în aceste cazuri.
Reporter: Andrei Şerban – Premierul Ludovic Orban declara aseară că, imediat după ce încetează efectele inundaţiilor, se vor face evaluări şi prefecturile le vor trimite Guvernului. Premierul a dat asigurări că există suficienţi bani în fondul de rezervă:
Ludovic Orban: Un miliard patru sute de milioane avem la dispoziţie şi v-am spus că este posibil o parte din banii care îi vom cheltui să putem să-i decontăm de la nivel european, prin Mecanismul de Sprijin European.
Reporter: Ministrul mediului şi apelor, Costel Alexe, a precizat că autorităţile sunt pregătite să intervină în orice bazin hidrografic.
Costel Alexe: Indiferent cât de gravă ar fi situaţia în Ucraina, indiferent de afectat ar fi Prutul, nivelul inundaţilor sau nivelul precipitaţilor nu va ajunge la nivelul celor din 2010, cu atât mai puţin la nivelul celor din 2008. La nivel de ţară, indiferent de bazinul hidrografic de care vorbim, suntem pregătiţi şi cu saci şi cu panouri, astfel încât să facem faţă.
Reporter: Ministrul mediului şi apelor a mai pus că, începând de sâmbătă dimineaţa, nu vor mai fi precipitaţii în nordul Moldovei şi frontul atmosferic se va deplasa spre vestul ţării./eendrefy/#HUN/sdm2

RRA – 25 iunie