Peste 18 milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, efectuate în Rusia

18,1 milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment. De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 613.994 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 86 de regiuni ale ţării, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
„Până la data de 24.06.2020 au fost efectuate în total 18.115.830 de teste de laborator”, anunţă autorităţile. După cum menţionează Grupul Operativ, 2.278 de persoane, 32,0%, dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatici.
După cum menţionează Grupul Operativ, 309.000 de persoane sunt sub stricta monitorizare a medicilor, din cauza suspiciunii de îmbolnavire cu COVID-19, deşi ele nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatice. Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a confirmat că peste 18,1 milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate în jur de 300.000 de teste. În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost efectuate 307.000 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.
Premierul rus, Mihail Mişustin, a cerut Ministerului rus al Sănătății să crească numărul de teste efectuate zilnic în rândul populaţiei ţării, chiar dacă situaţia cu privire la răspândirea infecţiei cu noul coronavirus din Rusia a început să se amelioreze. Şeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a declarat că aproximativ jumătate dintre rușii infectaţi cu coronavirus nu au simptome ale bolii./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 25 iunie)