Preşedintele Bulgariei: „Teama şi dependenţele cutremură procuratura, care este oarbă în faţa corupţiei uriaşe şi scandalurilor”

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a comentat declaraţia procurorului general, Ivan Gheşev, care a anunţat că încă două persoane din echipa prezidenţială sunt interogate în calitate de martori în diferite cazuri.

Şeful statului bulgar nu s-a lansat în afirmaţii ample, comentariul său fiind mai degrabă laconic: „Reticenţa procuraturii de a vedea numeroasele scandaluri frapante şi sesizări de fraude cu fonduri de stat şi corupţie uriaşă trădează teamă şi dependenţe”, a subliniat Radev. Recent, preşedintele bulgar a atacat procuratura într-un mod foarte agresiv.

În încercarea de a-şi apăra secretarul, Plamen Uzunov, cercetat pentru trafic de influenţă, şeful statului bulgar a acuzat procuratura că dă tonul pentru încălcarea legii. „Nu respectă secretul investigaţiilor, decide în mod arbitrar ceea ce este de ‘interes public ridicat’ şi ce nu, intră în sferele altor instituţii fără puterea şi capacitatea necesară”, a comentat Rumen Radev, în urmă cu câteva zile./ddaniela/gpodea

www.novinite.bg – 27 iunie