Trenurile care asigură legătura dintre marile oraşe ale României şi litoral

36 de trenuri asigură zilnic din acest sfârşit de săptămână legătura între Bucureşti, marile oraşe şi Litoralul Mării Negre. Şeful CFR Călători, Dan Costescu, a verificat astăzi cum arată o garnitură InterRegio pe ruta Bucureşti – Constanţa :

Dan Costescu: Faptul că vedem depăşind colegii care merg în maşini pe autostradă este un lucru bun, în primul rând că ei respectă viteza legală, care este maximum 130 şi ne dovedeşte că şi noi ne ţinem viteza de livret, în această zonă poate să fie undeva la 150. Linia a fost făcută pentru 160.

România a evoluat după anii ’90, a avut o trecere uşoară, a trecut la acest entuziasm al maşinii. Încetul cu încetul, românii vor depăşi şi această etapă şi se vor duce în zona pragmatică, în care vor calcula pur şi simplu care sunt avantajele, vor calcula că fac cu trenul două ore, cu maşina, ne spuneau colegii care au plecat cu logistica de dimineaţă de patru ore că încă n-au ajuns la Constanţa. Deci vor lua în calcul toate aceste lucruri şi vor decide să vină încetul cu încetul în tren.

Realizator: Programul Estival Trenurile Soarelui va fi valabil până la începutul lunii septembrie. Potrivit reporterului RRA Alex Lancuzov, în premieră, din această vară, în zilele foarte călduroase vor fi în trenuri şi electricieni de la CFR Călători pentru a interveni, dacă apar defecţiuni ale instalaţiei de climatizare.#HUN/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iunie