La Stockholm se va deschide un restaurant cu doar șase mese amplasate într-o rezervație naturală

Ce poate fi mai frumos decât să cinezi la lumina lumânărilor în mijlocul pădurii sau pe un dig romantic din lemn? În august, în Suedia va fi inaugurat un restaurant unic în genul lui, amplasat în rezervația naturală Häringe-Hammersta din regiunea Stockholm şi care va dispune doar de şase mese, înconjurate de natură, capabile să ofere o izolare socială aproape completă.
Restaurantul Oddbird’s Nowhere nu oferă doar o experiență gastronomică de calitate, ci și o experiență relaxantă și introspectivă. Clientul, pentru a ajunge la masa pe care a rezervat-o, trebuie să se plimbe prin pădure, fiind însoţit de sunetele naturii. Mesele sunt adevărate bijuterii care se contopesc cu mediul în care se găsesc, amplificând senzaţia de a fi „una cu natura”.
Oddbird este o firmă vinicolă care produce vin fără alcool. Restaurantul a fost proiectat de studioul de design The Norrmans, care a pus accent pe durabilitate, materialele fiind toate reciclate. Meniul a fost creat de bucătarii Linn Söderström și Marion Ringborg del Garba, din Stockholm.
„Eram mereu pe fugă, pregătiți pentru noi experiențe, locuri și provocări. Pandemia ne-a obligat să ne oprim și să ne gândim la frumusețile care ne înconjoară, pe care le avem în fața noastră, dar pe care nu observăm”. Astfel s-a născut ideea acestui restaurant şi, odată cu ea, „ocazia de a reflecta și de a găsi magia în lucrurile simple”./cpaunel/rcostea

www.latampa.it