La toamnă, Magistrala 5 de metrou ar putea fi dată în folosință

Magistrala 5 de metrou din București ar putea fi dată în folosință la toamnă. Problema infiltrațiilor din pânza freatică ar urma să se rezolve în această vară, iar după aceea este nevoie de 30 de zile pentru finalizarea tuturor testelor, a explicat astăzi directorul firmei care a montat instalațiile de automatizare și siguranță a circulației, Gabriel Stanciu.

Gabriel Stanciu: Ar trebui să se termine celelalte lucrări care mai sunt în execuție, să nu mai existe niciun element în cale, adică nu ne deranjează finisaje, de exemplu dacă mai rămâne vreo placă de faianță pusă undeva, dar pe cale totul trebuie să fie terminat, inclusiv aceste străpungeri la bazinele de colectare în apa freatică. Aşa apare pe calendar.

Din ce informații avem la ora asta, cam asta este ultima chestiune importantă rămasă. Noi am dat iniţial şase săptămâni. Ne-am angajat să facem niște testări în paralel, astfel încât să putem reduce la patru săptămâni şi la ora asta cam așa zicem, 4 săptămâni din momentul în care totul e terminat.

Realizator: La Magistrala 5 de metrou se lucrează din 2011, termenul inițial de finalizare fiind 2015. Cu o întârziere de cinci ani, linia va fi inaugurată cu zece trenuri relocate de pe alte magistrale. Sistemul de control al traficului instalat aici este de ultimă generație, astfel că trenurile vor putea circula la distanță de un minut între ele și va fi posibilă chiar folosirea garniturilor fără mecanic./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iulie