Bilanţul global al pandemiei de coronavirus

Realizator: Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depăşit
12 milioane de infectări și se apropie de 550.000 de morți. Un sfert din totalul de cazuri din întreaga lume au fost confirmate în Statele Unite, iar Brazilia, a doua cea mai afectată țară, a depășit pragul de 1,7 milioane de contaminări.
Reporter: Cătălin Gomboș: În Statele Unite s-a înregistrat un nou record de infectări pentru 24 de ore, peste 60.000, ceea ce duce bilanțul total la mai mult de 3 milioane de cazuri și 132.000 de deces. Potrivit Reuters, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri în 42 din cele 50 de state americane, iar unele dintre acestea au introdus restricții în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului. Cu toate acestea, președintele Donald Trump insistă că școlile trebuie să înceapă în mod normal și a amenințat că va suspenda finanțarea federală pentru cele care nu o fac.
În afara Statelor Unite, Brazilia a depășit pragul de 1,7 milioane de infectări și a ajuns la 68.000 de morți, în timp ce Mexicul se apropie de 33.000 de decese cauzate de COVID-19 și are 275.000 de cazuri confirmate. Tot în America, Chile şi Peru au împreună peste 600.000 de cazuri, iar în Asia, India se apropie de trei sferturi de milion de infectări. A treia cea mai afectată țară ca număr de cazuri, Rusia e pe punctul de a atinge 700.000 de infectări. Situația este mult mai puțin gravă în Australia, dar țară înregistrează și ea o creștere a numărului de cazuri astfel încâ,t de astăzi, al doilea oraș ca mărime al tării, Melbourne, se află într-o cantină care afectează aproximativ cinci milioane de persoane.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 iulie)