Ucraina a raportat 810 noi cazuri de COVID-19

În Ucraina au fost depistate, în ultimele 24 de ore, 810 cazuri noi de coronavirus, în creştere cu trei cazuri, faţă de ziua precedentă miercuri, 8 iulie, când s-au înregistrat 807 cazuri noi – anunţă Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, potrivit unui comunicat citat de postul ucrainean de televiziune „112 Ucraina”.
De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, bilanţul epidemiei de coronavirus în Ucraina a ajuns, astfel, la 51.224 de îmbolnăviri cu COVID-19.
Numărul persoanelor vindecate a crescut, ajungând la 23.119 pacienţi vindecaţi de COVID-19 şi externaţi.
Numărul total al deceselor înregistrate, de la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Ucraina a ajuns la 1.327 de decese – potrivit datelor anunţate, joi dimineaţă, de Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Se înregistrează o creştere bruscă a numărului de noi cazuri de coronavirus, după trei zile consecutive în care numărul noilor infectări era sub 600.
Numărul cazurilor active de COVID-19 în Ucraina este acum de 25.999. Cele mai multe cazuri noi de coronavirus s-au înregistreat în regiunea Lviv. Pe locul doi se află capitala Ucrainei, Kiev, urmată de regiunea Cernăuţi.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat executivului de la Kiev să elaboreze măsuri adecvate situației, în urma înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri noi de coronavirus./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 9 iulie)