Grecia a decis impunerea de noi măsuri restrictive pentru turiști

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus la turiștii străini, Grecia a decis astăzi impunerea de noi măsuri restrictive la intrarea în țară, începând de săptămâna viitoare. Este vizat punctul de frontieră greco-bulgar de la Promachonas – Kulata, pe unde tranzitează și turiștii români.
Corespondenţă din Atena – Reporter: Michaela Lambrinidou – Începând cu 14 iulie, ora 6:00 dimineața, toți turiștii ce vor veni în Grecia și cu precădere cei din țările balcanice, la granița de la Promachonas – Kulata, trebuie să prezinte autorităților vamale un certificat de coronavirus negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Potrivit informațiilor actualizate și disponibile și pe paginile oficiale ale ministerului, începând cu data de 9 iulie, completarea obligatorie a formularului electronic, așa numitul „passenger locator form”, de către persoanele care intră pe teritoriul Greciei trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore, cum era valabil până astăzi.
Potrivit datelor Serviciului Național pentru Sănătatea Publică, astăzi au fost raportate 29 de noi cazuri pozitive la turiști bulgari și români, veniți pe cale rutieră, și totodată s-a anunțat că vor fi efectuate controale și teste masive în cursul weekend-ului și în următorul interval de timp la punctele de intrare pe cale rutieră în Grecia, respectiv la granița greco-bulgară de la Promachonas – Kulata.#HUN/ahincu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (10 iulie)