În starea de alertă se pot strânge fizic semnături de susținere a candidaților la alegerile locale

Realizator: În starea de alertă se pot strânge fizic semnături de susținere a candidaților la alegerile locale – a precizat astăzi președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu Buică, la o dezbatere pe această temă. El a subliniat însă că a fost introdusă și facilitatea ca semnăturile să fie adunate în format electronic.
Constantin Mitulețu Buică: Singura validitate, ca şi semnătura olografă, este semnătura electronică calificată. Drept urmare, cine nu are curaj să nu le folosească; cine are curaj, să-și asume că 500 de semnături au fost strânse pe o platformă care generează aceste semnături. În concluzie, încercăm să aducem o facilitate suplimentară, dar de preferat, cine are curaj, să semneze; cine nu, să folosească semnătura fizică. Repet, suntem în stare de alertă, se pot strânge semnături în format fizic. Dacă cineva și-a asumat ceva şi aceea a ridicat probleme, este în primul rând o problemă de natură penală, și atunci se sesizează, la fel ca la prezidenţiale, organele de cercetare şi urmărire penală.
Realizator: La alegerile locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziția Birourilor electorale de circumscripție și a Biroului Electoral Central o aplicație informatică de verificare, înregistrare și centralizare a datelor personale ale candidaților.#HUN./rpatulea/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (10 iulie)