Alina Bica și Ion Benea, arestați în Italia

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost arestată în Italia. Tot ieri, în același loc, a fost găsit și controversatul om de afaceri clujean Ion Benea. Cei doi erau dați în urmărire internațională pentru că fugiseră din țară după condamnările primite pentru fapte de corupție. Inspectorul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a precizat care sunt următorii pași ce vizează aducerea în țară a acestora.

Liviu Vasilescu: În urma cooperării polițienești internaționale, au fost depistați Alina Bica Mihaela, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind condamnată 4 ani la închisoare și Benea Ion, urmărit internațional cu mandat european de arestare, fiind condamnat șase ani și două luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals. Cei doi sunt în custodia colegilor din Italia și este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasă.

Realizator: Reporterul nostru Cătălin Radu amintește că fosta șefă a DIICOT era căutată de 10 luni. Potrivit Poliției Române, ei urmează să fie prezentați unei instanțe din Italia pentru a fi luată decizia executării mandatelor europene de arestare. Ei ar urma apoi să fie predați autorităților din România./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie