Premierul Ludovic Orban a cerut intensificarea controalelor în spațiile aglomerate și transportul public

Premierul Ludovic Orban a cerut intensificarea controalelor în spațiile aglomerate și transportul public.

În videoconferința cu prefecții ținută în această dimineață șeful executivului a explicat că măsura se impune ca urmare a numărului mare de cazuri noi de COVID-19 identificate în ultimele zile. Mai multe detalii aflăm acum în direct de la reporterul nostru Petruța Obrejan. Bună dimineața, Petruța!

Reporter: Bună dimineaţa! Premierul Ludovic Orban spunea că există o minoritate care nu respectă măsurile de protecție sanitară și care prin acțiunile ei poate determina îmbolnăvirea persoanelor corecte.

De aceea el a cerut astăzi instituţiilor cu atribuţii de control să iasă cât mai mult în teren, să verifice şi să aplice sancţiunile legale, pentru că sunt zone, spunea premierul, și activități unde există o încălcare mai gravă a regulilor. Vor fi verificate atent supermarketurile, terasele, benzinăriile, pieţele, transportul rutier și feroviar, dar și cel cu metroul.

Ludovic Orban: Bucureştiul este foarte important să asigurăm respectarea regulilor în metrou. Sunt sute de mii de beneficiari ai serviciului de transport cu metroul zilnic. Riscul de transmitere în cazul în care nu sunt respectate regulile este foarte mare, din cauza asta avem nevoie de o prezență constantă ritmică în metrou pentru a asigura respectarea regulilor.

Reporter: Premierul a mai spus că s-au primit semnale de încălcare a regulilor de protecţie sanitară în cluburi, restaurante, dar și în parcuri la locurile de joacă pentru cei mici și a cerut poliției locale să ia măsurile necesare. Atât deocamdată./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie