Se anunţă un weekend cu un număr record de turiști pe litoralul românesc

Se anunță un sfârșit de săptămână cu un număr record de turiști pe litoralul românesc al Mării Negre.

Chiar dacă echipe de control fac verificări în spațiile de agrement și de cazare, turiștii nu renunță la distracție și se adaptează măsurilor de protecție impuse de autorități. Corespondentul nostru la Constanța, Sorin Cealera, a descoperit atmosfera din stațiunile de pe litoral.

Reporter: Aseară, pe faleză, la terase și baruri, a fost multă lume în Mamaia, unde se înregistrează, ca de obicei, cel mai mare număr de turiști. Dacă în Vama Veche măsura luată de autoritățile locale împreună cu agenții economici de a difuza doar muzică ambientală la terase și pe plaje a mai tăiat din elanul tinerilor puși pe petreceri, cluburile din Mamaia Nord au fost pline, dar în limita distanțării fizice. Mulți tineri au rămas pe afară.

-: Ne simțim foarte bine, dar nu avem voie să intrăm nicăieri, pentru că nu se mai poate. Toată lumea respectă regulile şi, dacă nu ai rezervare, nu poţi să intre nicăieri.

Reporter: Poliţiştii, jandarmii, reprezentanții ISU, DSP, DSVSA, ITM și de la Protecția Consumatorului au patrulat pe tot litoralul, de aseară până după miezul nopții, pentru a verifica dacă turiştii și agenții economici respectă normele igienico-sanitare.

Andreea Iliescu purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, coordonatorul acțiunii: Forțele de ordine acționează începând din Năvodari, Mamaia și continuând cu Eforie, Costinești, Neptun, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche. Peste tot se verifică respectarea măsurilor de protecție individuală.#HUN/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie