Marcel Ciolacu a lansat noi critici la adresa guvernului

Dezbaterile s-au reluat azi după ce conducerea PSD – care deţine majoritate în Parlament – a discutat oportunitatea continuării acestui demers, s-a avansat chiar ideea renunţării la acesta, după ce s-a căzut de acord că sunt necesare schimbări chiar şi la textul rezultat după modificările stabilite de deputaţi.

La finalul şedinţei liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a lansat noi critici la adresa guvernului şi a condiţionat adoptarea legii privind carantina şi izolarea de clarificări din partea membrilor executivului:

Marcel Ciolacu: Este o lege proastă, așa cum a fost prezentată atât în Camera Deputaților, iar acum în Senat. Nu putem accepta această lege și nu putem vota această lege. Mai mult, singurul membru al Guvernului care a venit să susțină această lege este domnul ministru Raed Arafat, ca şi specialist în ceea ce privește epidemia, /…/ pandemia. Nu au venit în fața parlamentarilor nici primul ministru, nici ministrul sănătății și nici ministrul justiției.

Cu alte cuvinte nu a venit niciun om politic din Partidul Național Liberal să susțină această lege. Mai mult, legea cum a fost înaintată de către guvern către parlament nu a avut avizul Ministerului Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când primul ministru și ministrul sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție în acest moment./aburtica/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 iulie