Ceremonie sobră la Ambasada Franţei din Bucureşti

Ziua Națională a Franței a fost sărbătorită și la ambasada de la București. Ceremonia simbolică și sobră, în respectul stării de alertă și al regulilor sanitare în vigoare, a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban și a unui grup restrâns de invitați.
Reporter: Oana Bâlă – Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre istoria comună a celor două țări și despre afinitățile culturale, remarcând faptul că relațiile româno-franceze s-au dezvoltat în ultimii doi ani stimulate şi de parteneriatul strategic dintre România și Franța. Şeful statului a precizat că țara noastră susține, ca și Franța, o abordare unitară, bazată pe solidaritate, a procesului de relansare economică la nivelul Uniunii Europene, care să combată efectele negative ale pandemiei de coronavirus. El şi-a exprimat convingerea că cele două țări vor acționa hotărât, împreună, pentru depășirea crizei actuale.
Şi premierul Ludovic Orban a menționat relațiile istorice puternice dintre România și Franța și s-a pronunțat pentru aprofundarea parteneriatului strategic în toate domeniile. Şeful executivului este convins că Foaia de parcurs, aflată în curs de actualizare, va orienta relația bilaterală mai mult către viitor.
La rândul său, ambasadoarea Franței la București, Michèle Ramis, a afirmat că în acest moment, la Paris, dar şi la București, prioritatea guvernelor o reprezintă reconstrucția și a subliniat că în fața crizei generate de pandemie statele membre așteaptă un răspuns ambițios și solidar din partea Uniunii Europene pentru un plan de redresare economică la înălțimea provocărilor./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iulie)