Starea de alertă va fi prelungită încă 30 de zile

Realizator: Starea de alertă va fi prelungită încă 30 de zile, a anunțat în această după amiază președintele Klaus Iohannis, la finalul unei noi ședințe cu premierul și alți membri ai guvernului, pe tema gestionării crizei sanitare. Se vor păstra restricțiile actuale, nu vor fi introduse unele noi, dar din cauza actualei evoluții a epidemiei nici nu poate fi vorba de relaxarea unor interdicții, a precizat șeful statului, amintind că numărul zilnic de noi cazuri este în continuare ridicat.
Klaus Iohannis: În acest context, totuși îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorare economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire și o să prezinte la momentul oportun noi și noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut.
Realizator: Situaţia epidemiologică actuală nu este bună, a subliniat președintele Klaus Iohannis cu referire la cele 641 de cazuri noi de COVID-19, anunțate astăzi. El a făcut un nou apel către populație pentru respectarea măsurilor de protecție, în principal purtarea măștii și păstrarea distanței.
La nivel național s-au depășit 34.200 de infectări și s-a ajungi la 1.950 de decese asociate noului coronavirus, cu alte 21 înregistrate în ultimele 24 de ore. La terapie intensivă sunt în prezent 248 de pacienți./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 iulie)