2020. július 17

A rendőrök folytatják az ellenörzéseket a tengerparton az egészségügyi intézkedések tiszteletben tartásáért

A rendőrök ezen a hét végén is ellenörzéseket tartnanak a tengerparton az egészségügyi intézkedések tiszteletben tartásáért. Az ellenőrzéseket július 1-től kezdték meg és azóta több száz pénzbirságot róttak ki a kereskedelmi társaságokra. Constantin Gugă, a Konstanca Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetője kijelentette: „A kereskedelmi egységeknak és nekünk, a lakosságnak, közös nevezőre kell jutnunk és meg kell értenünk, hogy föltétlen tiszteletben kell tartani a szabályokat a fertőzés terjedésének megfékezéséért”.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.17)

A brăilai kábelgyár 15 munkását diagnosztizálták koronavirussal

Újabb gózpont ütötte fel a fejét a brăilai kábelgyárban, ahol 15 munkást diagnosztizáltak koronavirussal. A gyárban több mint 3.400 ember dolgozik. A társaságnak át kell adnia a pontos határidőre felvett rendeléseket, igy a termelés nem állitható el, mint ahogy ez a napokban történt a vársoban működő készáru vállalatnál, ahol 500 alkalmazott közül 42-őt azonositottak koronavirus-fertőzéssel. Violeta Alexandru munkaügyi miniszter ellenörzést rendelt el a Munkaügyi Felügyelőségnél, mivel – véleménye szerint – az intézmény nem ellenörizte a kábelgyárnál a koronavirus elterjedésének megakadályzására hozott intézkedések betartását.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.17)

A mezőgazdasági miniszter Aradra látogatott

A koronavirus-járvány megváltoztatta a fogyasztók magatartását, akik ebben az időszakban élelmisztartalékokat halmoztak fel, ami kihatott a mezőgazdasági termelőkre, mondotta Adrian Oros mezőgazdasági miniszter. Aradi látogatása alkalmából a tárcavezető közölte, hogy hektáronként mintegy 200 eurós kártéritéseket nyújtanak, a termesztett növény függvényében. Az erről szóló sürgösségi kormányrendeletet már kidolgozták, fűzte hozzá.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.17)

Csaknem 85 ezer személy lépte át az utóbbi 24 órában az ország határátkelőit

Csaknem 85 ezer román és külföldi állampolgár lépte át az utóbbi 24 órában az ország határátkelőit. A leggyakrabban használt határátkelő a román-magyar határon volt. A határrendészek 42 törvénysértést, 29 kihágást, valamint nagy mennyiségű, be nem vallott javakat fedeztek fel, amelyeket illegálisan akartak behozni az országba.A hatérrendőrök 4.900 lejnél több pénzbirsțgot róttak ki és 25 külföldi állampolgárt nem engedtek be Románia területére, mivel nem tettek eleget a törvényes előirásoknak, mig 15 román állampolgárt nem engedtek ki az országból.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.17)

Romániában megközelítette a 800-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma

Romániában pénteken is megdőlt a 24 óra alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek rekordja: az utóbbi napon 799 új esetet vettek nyilvántartásba. A stratégiai kommunikációs törzs pénteki jelentése szerint az ismert aktív esetek száma meghaladta 11 500-at, közülük több mint 9200-an vannak kórházban, 2286 tünetmentes páciens, a miniszteri rendelet alapján, mig 823 fertőzöttet saját kérésére hazaengedtek. Az intenzív ápolásra szoruló súlyos esetek száma elérte a 273-at, az utóbbi napon elhunyt 17 fertőzöttel pedig 1988-ra nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.17)

Gănciulescu Rozália