Spitalele din Bucureşti și Timișoara, care îngrijesc bolnavii de COVID-19, au rămas fără locuri la Terapie Intensivă

România doboară record după record în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19, în timp ce la București și Timișoara nu mai sunt locuri disponibile în secțiile de Terapie Intensivă. După ce ieri a fost raportat cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de până acum, 799, autoritățile se așteaptă ca astăzi cifrele să fie și mai mari.
Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat: Ieri la ora 18:00 avem 866. Ne așteptăm, dacă nu există ajustări, o să vedem, dar asta în mod normal denotă că vom depăși 866, cel puțin cu încă 10-20 de cazuri, 30 de cazuri, cam asta este trendul. Oricum cifra e mare, asta pentru perioada 18:00-18:00, care o analizăm în fiecare zi și asta este un record.
Realizator: Raed Arafat a mai spus că în București s-au ocupat toate paturile din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor aflate în prima linie a îngrijirii pacienților cu COVID-19, iar dacă vor apărea cazuri noi grave, pacienți vor trebui transferați la unități medicale din afara capitalei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 iulie