Autoritățile române caută soluții pentru a suplimenta numărul de paturi la terapie intensivă

În condițiile creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România autoritățile caută soluții pentru a suplimenta numărul de paturi la terapie intensivă. Zilele trecute s-a anunțat că spitalele COVID-19 din capitală au rămas fără locuri în astfel de secții. O soluție în acest sens o va reprezenta secția modulară din incinta Spitalului Elias. Aceasta a fost construită de Asociația Dăruiește Viață și dotată aseară cu aparatură necesară din rezerva strategică a statului. Premierul Ludovic Orban a vizitat ieri această unitate medicală.
Ludovic Orban: Şi spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii şi spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt dedicate tratării pacienților cu COVID. Obiectivul nostru este acela de a crește capacitatea de tratare pentru persoanele infectate cu COVID. Probleme pe care o avem este aceea că a crescut numărul de infectări, este necesar să disponibilizări mai multe paturi în secțiile ATI și asta vrem să facem.
Realizator: Ludovic Orban a mai spus ieri că executivul nu dorește să impună noi restricții în această perioadă, dar acest lucru va depinde de respectarea regulilor și de oprirea răspândirii noului coronavirus.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 iulie)