Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, după summitul UE de la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a anunțat cu o oră în urmă la Bruxelles că a reușit să obțină pentru România 79,9 miliarde de euro pentru finanțarea proiectelor europene, după criza de coronavirus.

Şeful statului consideră că este vorba de o sumă impresionantă din cele 750 de miliarde de euro, cât este valoarea totală a planului pentru relansarea economică postCOVID, propus de Comisia Europeană.

Klaus Iohannis: 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică pe de o parte planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar pe de altă parte lucrăm de o vreme bună deja la planul național de relansare care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Realizator: Banii de la Uniunea Europeană vor fi folosiți pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, școli și pentru a moderniza marile sisteme publice, a mai spus șeful statului./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iulie