Vizita actorului amercian Steven Seagal în Republica Bureatia, din Rusia

Actorul Steven Seagal a sosit într-o vizită de o săptămână în Republica Bureatia, republică autonomă rusă, unde intenționează să-și petreacă săptămâna viitoare și să conducă un antrenament demonstrativ, a anunţat Serviciul de presă al Guvernului regional, într-un comunicat remis presei. În comunicat se mai menţionează faptul că Seagal a sosit la bordul unei aeronave, care a aterizat pe aeroportul din capitala republicii, Ulan-Ude. „Steven Seagal intenționează să rămână în Bureatia pe parcursul întregii săptămâni”, se specifică în comunicatul remis de Executivul regional.
Amintim că Steven Seagal este actor de acțiune, producător, scriitor, practicant de arte marțiale. Este deținătorul unei centuri negre 7 dan în Aikido. Steven Seagal a debutat în calitate de instructor de Aikido în Japonia. În timpul vizitei în Rusia, actorul intenționează să viziteze Centrul Sanghe Budist din Rusia – Datsan Ivolginski, și să organizeze acolo un antrenament demonstrativ cu sportivi locali. În plus, actorul intenționează să se familiarizeze cu tradițiile şi cultura bătrânilor tibetani din districtul Tarbagatai din Republica Bureatia și să viziteze Lacul Baikal.
În luna iunie 2019, Steven Seagal a examinat cu autoritățile din Republica Başkiria o serie de aspecte cu privire la perspectivele cooperării în dezvoltarea sporturilor. Amintim că actorul Steven Seagal este un bun prieten cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi a primit cetățenia rusă în anul 2016. Steven Seagal a fost desemnat ulterior de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, drept emisar responsabil cu legăturile umanitare ruso-americane. Ministerul rus de Externe a comparat atunci noul rol al lui Seagal cu cel de Ambasador ONU al Bunăvoinţei şi a precizat că actorul nu va primi un salariu. În ultimii ani, Steven Seagal şi-a consolidat tot mai mult relaţiile cu Rusia. În afară de cetăţenia rusă, el mai deţine cetăţenia americană şi cea sarbă. În ultimul deceniu, Seagal a vizitat frecvent Rusia. Filmele sale „Under Siege” şi „Sniper: Special Ops” sunt foarte populare în Rusia. De asemenea, Vladimir Putin este un fan al tipului de arte marţiale practicat de Seagal în filmele lui de acţiune de la Hollywood. Actorul a vizitat multe oraşe din Rusia, de la Moscova până la Vladivostok, iar la un moment dat, în anul 2018, şi-a dorit să devină guvernator al ţinutului Primorie din Extremul Orient Rus.(www.russian.rt.com – 22 iulie)/vdraguta/dsirbu