Cazuri noi de persoane infectare cu COVID-19 în mai multe localităţi din ţară

Realizator: Și astăzi cele mai multe cazuri noi de infectare cu coronavirus sunt în capitală,118, și în județele Prahova și Argeș câte 108. În București autoritățile se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește internarea pacienților nou confirmați în spitalele desemnate să trateze cazurile de COVID-19, inclusiv în secțiile de terapie intensivă, astfel că alte șapte spital au fost desemnate prin ordin al ministrului sănătății drept spitale suport. În Prahova, autoritățile județene cer ca încă trei spitale să poată primi bolnavi COVID-19, doar 15 locuri mai sunt libere, iar izolatorul de la Spitalul Județean de Urgență este plin de cazuri suspecte. În Argeș, 12 localități unde se înregistrează numeroase cazuri de infectare cu noul coronavirus, sunt monitorizate de autorități, urmând ca luni să fie luate eventuale decizii de instituire a carantinei zonale.
Reporter: Cristian Matei: 108 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și încă patru decese de ieri și până astăzi la ora 13:00 – așa arată cifrele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Argeș – care mai informează că numărul persoanelor aflate în izolare sub anchetă epidemiologică este de peste 600, iar al celor externate la cerere ar fi de 360.
489 de argeșeni continuă să fie internați în spital, dintre care 15 la terapie intensivă. Cazurile noi şi decesele înregistrate în ultimele 24 de ore ridică numărul total de infectați la 2.580, respectiv 103 morți. Crește însă și numărul persoanelor vindecate, care a ajuns la 850, cu 83 mai multe decât ieri. Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este posibil să ia în calcul carantinarea zonală a tuturor sau a unora dintre cele douăsprezece localități cu rată mare de infectare, între care se regăsesc și Piteștiul, și Mioveniul. În prezent, aceste orașe și comune sunt atent monitorizate de autoritățile județene, care au instituit și un set de măsuri speciale, în speranța opririi răspândirii noului coronavirus.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iulie)