EURONEWS: Trucuri murdare: românii comandă măști faciale,  dar primesc în schimb hârtie igienică

Mulţi români preocupaţi de sănătatea lor au comandat măști faciale ca să se protejeze împotriva COVID-19… dar au primit în schimb hârtie igienică. Poliția spune că 89 de persoane au căzut victime ale escrocilor care au comis înșelăciunea. Erau publicate anunţuri online și pe rețelele de socializare, promiţând măști chirurgicale, dar pachetele livrate conțineau doar hârtie igienică, a declarat poliția.
„I-am plătit poştaşului care a adus pachetul și în timp ce el s-a dus la mașină să aducă restul,  am deschis pachetul”, a declarat pentru Euronews Cristina Bala, una dintre victime. „Am văzut că nu sunt măști și  m-am dus direct la oficiul poștal, pentru a solicita returnarea plății de 100 de euro. Reprezentanții oficiului poștal mi-au spus că blochează plata, în așteptarea unor detalii suplimentare de la poliție. Am fost și la poliție, au luat amprente de pe pachet și am dat o declarație despre cele întâmplate. Spre surprinderea mea, câteva zile mai târziu am fost sunată de cineva de la oficiul poștal local, pentru a-mi spune că nu au putut bloca plata. Nu știu dacă îmi voi recupera banii”.
A început o anchetă și au fost emise opt mandate de arestare pentru suspecții despre care se crede că sunt implicați în escrocherie. Purtarea măștilor este obligatorie în transportul public și în spațiile publice închise din România.
Pandemia de COVID-19 și carantina au mărit prețurile măștilor. Prețurile online au fost şi de 30 de ori mai mari decât cele percepute înainte de coronavirus. /czaharia
Autor: Cristian Gherasim
EURONEWS, 24 iulie 2020